Alegerile locale desfasurate duminica, in Bulgaria, nu au fost lipsite de incidente, presa bulgara relatand ca mai multe fraude electorale au fost comise in principalele orase din tara, noteaza site-ul Novinite.com.

Candidatul de dreapta la functia de primar al Sofiei, Martin Zaimov, a recunoscut infrangerea suferita in fata lui Boiko Borisov, insa a cerut o renumarare a voturilor, din cauza faptului au existat denunturi despre fraude in alegeri, in cartierele Bankia si Pancearevo.

Se banuieste ca mai multe voturi au fost vandute in aceste zone locuite in principal de etnicii romi, dupa ce autoritatile bulgare au descoperit o lista de preturi si sume de bani acordate acestora pentru a influenta voturile.

Borisov (candidatul din partea formatiunii GERB, de centru-dreapta) a fost ales pentru un al doilea mandat, obtinand 53,4% dintre voturi, dupa numararea a 98% din buletine. Zaimov s-a clasat pe cea de-a doua pozitie, cu 18,7% dintre voturi.

"Nu vreau sa pun sub semnul intrebarii victoria lui Borisov, insa au existat denunturi despre fraude in alegeri”, a declarat Zaimov, precizand ca se va intoarce spectaculos in momentul in care Borisov va "parasi" orasul pentru a candida la alegerile parlamentare din 2009.

Scrutinul electoral de duminica este primul de la aderarea Bulgariei la Uniunea Europeana si a reprezintat un test pentru actualul guvern de centru-stanga. Boiko Borisov a calificat rezultatele drept o "palma pentru coalitia guvernamentala", condusa de premierului Serghei Stanisev.