Orange Romania a anuntat miercuri lansarea pe piata romaneasca atat a tehnologiei HSUPA (High Speed Uplink Packet Access), care ofera clientilor viteze marite de incarcare (uplink) a datelor, de pana la 1,46 Mbps, precum si a unui pachet de servicii integrate care ofera telefonie fixa si conexiune broadband la internet atat companiilor cat si utilizatorilor individuali.

Conducerea companiei a mai lansat miercuri servicii de date mobile cu viteze de transfer de pana la 7,2 Mbps si se asteapta ca pana la sfarsitul anului sa ajunga la 10 milioane de clienti.

Potrivit oficialilor Orange Romania, accesul la viteza HSUPA este inclus in planul tarifar Internet Unlimited Office Plus 3G+, astfel incat clientii care utilizeaza acest plan tarifar beneficiaza automat de viteza HSUPA. In cazul in care utilizeaza alte planuri tarifare 3G+, clientii Orange pot activa optiunea Fast Upload (HSUPA) la tariful de 5 euro pe luna la cartela.

Compania a extins reteaua de broadband mobil si ofera acum servicii de date mobile 3G+ la viteze de pana la 3,6 Mbps in 42 de mari orase din tara.

Operatorul a mai anuntat lansarea servicii de date mobile cu viteze de transfer de pana la 7,2 Mbps, care sunt disponibile in mai multe zone din capitala, precum Piata Unirii, Bd. Magheru-Universitate, Piata Victoriei, Pipera-Iride, Pipera-Erou Iancu Nicolae si Baneasa - Aeroport.

Telefonie mobila, fixa si internet la pachet si pentru persoane fizice

Tot astazi, Orange Romania a anuntat si lansarea Home & Office Pack, un pachet de servicii integrate care ofera telefonie fixa si conexiune broadband la internet atat companiilor cat si utilizatorilor individuali. Amintim ca pana acum compania nu oferea servicicii integrate decat marilor companii.

Noul serviciu este disponibil prin intermediul unui SIM si al unui dispozitiv HSDPA. Dispozitivul permite conexiuni simultane de voce si date, atat prin WiFi, cat si prin cablu de retea obisnuit, pentru unul sau mai multe computere.

Numerele alocate pentru serviciul de telefonie fixa Orange sunt de forma 0374 xx xx xx , iar apelurile de la numerele de mobil Orange catre numere de fix Orange vor fi considerate apeluri in retea. Clientii Orange trebuie sa isi defineasca zona fixa de la birou sau de acasa, prin apel la numarul dedicat 7999, chiar din locatia de unde vor utiliza serviciile de telefonie fixa. Zona fixa poate fi schimbata la cerere, iar fiecare modificare costa 5 euro.

In functie de numarul de minute si traficul la internet incluse, abonamentele la acest serviciu costa 12 euro, 24 euro si respectiv 36 euro.

Richard Moat: am putea ajunge la 10 milioane clienti pana la sfarsitul acestui an

Prezent la lansarea acestor servicii, directorul executiv al Orange Romania, Richard Moat considera ca portofoliul companiei ar putea ajunge la 10 milioane clienti pana la sfarsitul acestui an.

“In trimestrul trei am inregistrat 738.000 de noi clienti, ceea ce reprezinta cea mai mare crestere din existenta noastra de zece ani in Romania. Este greu de estimat cand vom ajunge la 10 milioane de clienti, dar daca cifrele vor evolua ca pana acum, am putea atinge pragul la sfarsitul anului acesta", a spus Moat, citat de NewsIn.

Conform datelor companiei mama, France Telecom, Orange Romania a obtinut in trimestrul trei al acestui an venituri de 326 milioane euro, rezulat in crestere atat fata de trimestrul anterior cat si fata de acelasi trimestru din 2006. Cumulat, in primele noua luni ale anului in curs, Orange a obtinut venituri de 904 milioane euro.

Pe piata din Romania Orange a ajuns, in prezent, la 9,31 milioane clienti, dupa ce dupa prima jumatate a acestui an numarul clientilor depasise cifra de 8,57 milioane clienti.

In afara de Orange, pe piata de telefonie mobila din Romania mai activeaza Vodafone, cu peste 8,2 milioane de clienti (luna iunie), Cosmote, care recent a anuntat ca a ajuns la 3 milioane de clienti si Telemobil, operatorul serviciului Zapp, care a depasit 500.000 de abonati in luna iunie.