Seful Directiei a 12-a a Ministerului rus al Apararii, general-colonelul Vladimir Verhovtev Deocamdata, a declarat pentru News.ru ca nu este oportun sa se renunte la armament nuclear tactic.

“Ne confruntam cu o situatie destul de delicata si complexa la frontierele noastre sudice, ne invecinam cu puteri nucleare, de aceea existenta armamentului nuclear tactic constituie un factor de intimidare pentru potentialii agresori”, a spus generalul.

Pe acest fundal, el a precizat ca Rusia si-a indeplinit obligatiunile asumate la inceputul anilor 90, in conformitate cu declaratiile de atunci ale presedintelui Boris Eltin.

“Printre altele, ne-am obligat, atunci, sa eliminam complet armamentul tactic din Trupele terestre, sa reducem cu 50% acest arsenal din fortele aeriene militare, cu 60% din trupele de aparare aeriana si cu 30% de pe submarinele flotei armate”, a sublinit Verhovtev.

Dar, s-a grabit el sa adauge, “daca va fi nevoie, suntem pregatiti sa refacem acest arsenal pentru flota militara. Si nu trebuie nimeni sa puna la indoiala acest lucru”.