Presedintele american George W. Bush mai pierde un membru important al Administratiei sale. Secretarul american de Stat, Condoleezza Rice, a anuntat miercuri ca adjunctului sau insarcinat cu imaginea Statelor Unite in lume, Karen Hughes, va demisiona din functie. Hughes este considerata a fi unul dintre cei mai apropiati consilieri ai presedintelui Bush, noteaza AFP.

"Cu mare tristete va anunt ca Karen Hughes demisioneaza", a declarat Rice, precizand ca adjunctul sau paraseste aceasta functie din motive personale.

Si Casei Albe a anuntat miercuri plecarea lui Hughes, pe motiv ca aceasta doreste sa petreaca mai mult timp alaturi de familia sa.

Fost reporter de televiziune si consilier media, Hughes a condus eforturile de imbunatati imagininea Statelor Unite, raspund criticilor sau informatiilor gresite din lumea musulmana. Ea a parasit in 2005 statul sau de orgine, Texas, pentru a prelua functia de adjunct al secretarului de Stat pentru diplomatie publica.

Karen Hughes este ultima dintr-o serie de importanti oficiali ai Administratiei George W. Bush care si-au prezentat demisia in ultimele luni. Printre cei care au renuntat la functii se numara procurorul general Alberto Gonzales, secretarul Agriculturii, Mike Johanns si consilierul lui Bush, Karl Rove.