"Razboiul" dintre Vaslui si CFR Cluj a inceput cu mult timp inaintea primului fluier. In noaptea de dinaintea meciului, hotelul in care erau cazati ardelenii a fost asaltat de mai multi suporteri ai moldovenilor care au produs o galagie infernala.

Incidentul nu a ramas fara urmari: una dintre "gorilele" presedintelui clujean Iuliu Muresan l-a confundat pe un politist comunitar cu un "scandalagiu", aplicandu-i o corectie dura ce a necesitat spitalizarea imediata a reprezentantului legii.

Pe teren, CFR Cluj a reusit a 7-a victorie in deplasare din tot atatea meciuri disputate. Desi nu au avut o evolutie impresionanta, clujenii au facut un meci tactic excelent, Ioan Andone castigand detasat "duelul ideilor" cu rivalul Dorinel Munteanu care nu a putut sa-si ajute echipa si din teren, fiind suspendat.

Dupa aproape o intreaga repriza, in care nimeni nu a riscat nimic, oaspetii au speculat in minutul 40 o gafa in defensiva moldovenilor, iar Eugen Trica l-a invins pe Haisan in urma unei centrari venite de la Culio.

Vaslui - CFR Cluj 0-1/ Trica '40

La reluare, vasluienii au avut o perioada buna, dar s-au bazat aproape obsesiv pe "sclipirile" lui Ljubinkovic. Golgeter al Ligii 1, sarbul a acuzat in meciul cu CFR lipsa unui servant ideal asa cum era Dorinel Munteanu.

Clujenii revin la conducerea jocului si reusesc in minutul 73 sa-si mareasca avantajul prin "omul meciului", Culio, cel care a sutat imparabil de la 17 metri. Dupa doar doua minute, argentinianul a fost eliminat in urma cartonaselor galbene, al doilea fiind incasat din cauza ca a revenit pe teren fara acordul arbitrului, dupa ce primise ingrijiri medicale.

Vaslui-CFR Cluj 0-2/ Culio '73

Finalul apartine vasluienilor care nu reusesc nici macar golul de onoare - jucatorii lui Dorinel au solicitat o lovitura de pedeapsa (asa cum facusera si in prima perioada).

Decizia arbitrului Aurelian Bogaciu la ultima faza de acest gen (portarul Clujului Nuno Claro il blocheaza pe Mardare), a starnit mania patronului vasluian Adrian Porumboiu, care a spus ca "asemenea arbitraje ostile nu au existat nici pe vremea defunctei Victoria Bucuresti !"