Deputatii au adoptat marti cererea de reexaminare a presedintelui Traian Basescu la legea care prevedea transmiterea gratuita a 25% din actiunile Societatii Nationale Aeroportul M. Kogalniceanu catre consilul Judetean Constanta. Dupa ce senatorii s-au pus de acord cu solicitarea presedintelui, deputatii au adoptat raportul favorabil cu 140 de voturi pentru si 55 impotriva.

Initiativa legislativa prevedea trecerea bunurilor din domeniul public al statului si din administrarea Ministerului Transporturilor si concesionate Societatii Nationale Aeroportul International Mihail Kogalniceanu-Constanta S.A. in domeniul public al judetului Constanta si in administrarea Consiliului Judetean Constanta, condus de Nicusor Constantinescu.

Proiectul propus spre reexaminare de catre presedintele Basescu a fost initiat de trei deputati PSD: Alexandru Mazare - fratele primarului din Constanta, Martin Eduard Stelian si Dida Corneliu Ioan.

Initiativa a fost adoptata odata de catre Parlament si a mers spre promulgarea la presedintele Traian Basescu, care l-a trimis inapoi la reexaminare. Senatorii au discutat din nou proiectul de lege in comisiile de specialitate si au dat raport favorabil solicitarii sefului statului.

In cererea de reexaminare, seful statului a aratat ca nu este de acord cu propunerea legislativa, prin aceea ca pistele de decolare-aterizare, caile de rulare, precum si terenurile pe care sunt amplasate sunt, prin natura lor, de interes national si nu de interes local.

Basescu a explicat ca apararea si siguranta nationala nu pot face parte din serviciile publice de interes judetean si a sustinut ca introducerea unui coactionar al statului la Aeroportul Mihail Kogalniceanu poate perturba aplicarea angajamentelor si proiectelor existente si poate genera consecinte asupra activitatilor comune, de operare, pentru aeronavele NATO.