Reporter : Domnule Balint, cum ati mai putea caracteriza ultima prestatie a Stelei in grupele Champions League ?

Balint : Eu cred ca toata lumea a vazut ca Steaua a intrat neputincioasa in teren, iar jucatorii nu au avut deloc incredere in fortele lor, ca pot realiza surpriza. Asta m-a dezamagit cel mai mult, atitudinea intregii echipe care a acceptat inca de la inceputul meciului cu Sevilla rolul de "sparring-partner".

M-am asteptat la o formatie care macar ar fi putut sa lupte, sa dea totul in fata suporterilor. Dar nu a fost sa fie asa si in afara lui Zapata, nu am ce sa spun despre niciun jucator al Stelei. Se vedea pe fetele lor ca nu au vointa si dorinta de a realiza ceva.

Reporter : Care ar fi explicatiile ?

Balint : Una este clara, lipsa de valoare. Am vazut cu totii ce jucatori au Sevilla si celelalte echipe de top. La Steaua nu exista asa ceva, sunt cativa care pot face fata, dar prea putini si din cauza asta echipa nu a facut niciun punct in Champions League. Mai mult, Stelei ii va fi foarte greu sa o bata si pe Slavia Praga.

Cehii, chiar daca au fost umiliti la Londra, se pot lauda cu cele 4 puncte obtinute pana acum intr-o grupa dificila.

Reporter : Mai sunt si alte cauze pentru care s-a ajuns aici ?

Balint : Sigur. Schimbarea antrenorilor, toata nesiguranta asta de care a dat dovada conducerea, relatia incordata cu suporterii, etc. Sunt multe lucruri care trebuie analizate pentru ca altfel va fi si mai rau. Eu cred ca niciodata in istorie, aceasta echipa nu a fost atat de jos (din toate punctele de vedere) si nu a mai trecut prin asa ceva. E un moment rusinos.

Reporter : Este evident ca Gigi Becali are un mare merit in privinta performantelor obtinute de Steaua in ultimii ani. Dar cat rau i-a facut echipei prin declaratiile sale ?

Balint : In aceeasi masura in care i-a facut bine. El a investit mult, intr-adevar, pentru ca nu e usor sa gasesti oameni care sa bage bani in fotbal. Insa ceea ce a spus in ultimul timp a fost total defavorabil echipei. Declaratii contradictorii, azi un jucator e bun, maine nu, ceea ce s-a intamplat cu Hagi, etc. Toate lucrurile astea au contribuit bineinteles la declinul Stelei.

Reporter : Cum vedeti iesirea din criza ?

Balint : Cred ca toata lumea, dar mai ales Marius (n.r. Lacatus) si domnul Jenei, daca vine director tehnic, trebuie sa inteleaga faptul ca din iarna trebuie facute remanieri masive. Cei care nu au valoare sau sunt blazati dupa atatia ani petrecuti la Steaua, sa plece. Sa ramana doar cine merita cu adevarat.

E nevoie de o stragie clara pentru a se iesi din acest impas si cred ca lista viitoarelor achizitii ar trebui sa fie bine conturata.

Reporter : Este insa capabil Lacatus sa reconstruiaca echipa?

Balint : Daca va fi sprijinit si lasat in pace de conducere, Lacatus are experienta sa faca acest lucru. A invatat multe, dar trebuie sa i se puna la dispozitie totul si usor, usor o va scoate la capat. La Steaua poate sa vina cel mai mare antrenor din lume si tot nu are ce sa faca acum. Echipa e la pamant, cu moral, cu tot.

Lacatus, impreuna cu jucatorii, trebuie sa se straduiasca sa mai salveze ceva pana la finalul acestui an. Dar va spun, nu stiu cine ar mai putea sa trezeasca aceasta echipa (n.r. ofteaza) ca sa obtina ceva rezultate pana in iarna.

Reporter : Ce se va intampla in viitorul apropiat cu Steaua ?

Balint : Cred ca este imposibil ca echipa sa-si revina in acest moment, chiar daca ii doresc lui Lacatus sa reuseasca acest lucru. Trebuie ca toata lumea, conducere, antrenori, jucatori, suporteri, sa faca "front comun" si sa o ia de la 0. Echipa se afla intr-un mare impas. Trebuie foarte multa rabdare si intelegere ca Steaua sa redevina ce-a fost odata.