Esecurile pe linie inregistrate de pugilistii tricolori la ultima editie a Campionatelor Mondiale de la Chicago, coroborate cu incidentul in care au fost implicati trei dintre componentii delegatiei tricolore, Bogdan Dinu, Ronald Gavril si Iulian Stan (acuzati de furt), au generat masuri fara precedent in boxul romanesc.

Intr-o sedinta de urgenta, conducerea Federatiei Romane de Box, in frunte cu presedintele Rudel Obreja, a decis desfiintarea lotului olimpic al tarii noastre si demiterea conducerii tehnice formata din antrenorul coordonator, Relu Auras si secundul acestuia, Emil Popa.

In urma acestor hotarari, pugilistii de la lotul national se vor pregati la 3 centre zonale pana la gasirea unei solutii de redresare a "nobilei arte" de la noi din tara.

Antrenorii, care vor conduce aceste centre, vor fi desemnati in zilele urmatoare de FRB.

De asemenea, cei trei sportivi , asupra carora planeaza suspiciuni ca au vrut sa fure dintr-un magazin din Chicago, au fost exclusi din viata sportiva, forul roman ratificand astfel decizia luata de AIBA cu putin timp in urma. La intoarcerea in tara, Bogdan Dinu, Ronald Gavril si Iulian Stan au declarat insa ca sunt nevinovati punand totul pe seama unei neintelegeri.

La recenta editie a Campionatelor Mondiale de Box, reprezentantii Romaniei nu au obtinut nicio medalie ratand evident si una dintre posbilitatile de a se califica la Jocurile Olimpice de la Beijing.