Pugilistul Oleksandr Usyk şi-a păstrat centurile IBF, WBA şi WBO la categoria grea, după ce l-a învins la puncte pe britanicul Anthony Joshua, sâmbătă seară, la Jeddah.

Oleksandr Usik, victorie cu Anthony JoshuaFoto: Hassan Ammar / AP / Profimedia

Oleksandr Usyk, victorie pentru Ucraina

Usyk, care a luptat alături de soldaţii ucraineni la începutul invaziei ruse din 24 februarie, a primit încurajări înainte de meci şi din partea preşedintelui Volodimir Zelenski.

La Jeddah, Usyk a câştigat şi meciul revanşă cu Joshua, fiind declarat învingător la puncte de doi dintre cei trei arbitri judecători: 115-113, 116-112, 113-115.

Primul meci a avut loc în septembrie 2021, când Oleksandr Usyk a devenit noul „rege” al greilor după ce l-a învins la puncte pe englezul Anthony Joshua, care era deţinătorul centurilor WBA, WBO şi IBF. Decizia arbitrilor a fost unanimă în favoarea boxerului de 34 de ani, 117-112, 116-112, 115-113.

De atunci, Usyk a luptat alături de soldaţii ucraineni, iar apoi a efectuat un stagiu de pregătire în Polonia.

În discursul către naţiune de sâmbătă seară, de dinaintea meciului, preşedintele Volodimir Zelenski a spus: „Îi susţinem pe toţi cei care reprezintă Ucraina, în special pe băiatul nostru Usik”, transmite News.ro.

La finalul partidei, Usyk s-a pus în genunchi, și-a făcut cruce și a ridicat privirea spre cer. Rivalul său i-a imitat gestul, iar apoi cei doi s-au îmbrățișat.

Momentul poate fi văzut la 14:10

Sursa video: DAZN Boxing