Primaria sectorului 6 ar putea introduce uniforme in scolile din sector. Viceprimarul Gabriel Petrea a lansat luni, in dezbatere publica, aceasta initiativa, urmand ca in urmatoarele saptamani sa poarte discutii cu asociatiile de parinti, cu elevii, profesorii si oficiali din Ministerul Educatiei.

Uniforma ori libertateFoto: Agerpres

Viceprimarul Sectorului 6 declara ca a fost insipirat in aceasta initiativa de numeroasele discutii despre educatie si despre starea invatamantului pe care le-a purtat in ultimele luni cu locuitorii din sector.

"In generatia mea, opiniile nu erau deloc favorabile unei asemenea idei, pentru ca multi se gandeau imediat la vremurile de trista amintire de dinainte de Revolutie. Uniforma scolara reprezenta un simbol al unor vremuri pe care le-am depasit demult, al unei mentalitati la care nu mai vrem sa ne intoarcem. Dar, dincolo de toate aceste reactii instinctive pe care eu si cei mai in varsta decat mine le-am avut la auzul ideii de a introduce uniforma in scoli, intrebarea care se pune este daca introducerea uniformei obligatorii este benefica pentru actul de educatie, daca ea face bine sau rau elevilor in scoli", declara Gabriel Petrea.

Viceprimarul Sectorului 6 mai sustine ca exista multe carti, studii, cercetari si sondaje cu informatii si argumente pro si contra si isi propune ca, in cadrul intalnirilor publice pe care le va avea, sa ridice in discutie toate aceste subiecte.

"Din dialogul de pana acum imi este clar ca opiniile sunt impartite, ca sunt multe de luat in calcul si ca, desi tendinta este una de incurajare, lucrurile sunt mai nuantate. Cert este ca trebuie extrem de atent cantarit si, de aceea, acest proces de consultare publica este indispensabil daca vrem sa luam o decizie buna pentru elevi", mai afirma Gabriel Petrea.

Viceprimarul Sectorului 6 mai sustine ca in urmatoarele saptamani si luni va face public, pe pagina sa de Internet si de Facebook, programul discutiilor, precum si cateva dintre principalele argumente, pentru a stimula dezbaterea.

"Sunt convins ca vor fi discutii vii si interesante. Pana la urma, toti ne dorim cea mai buna decizie pentru elevii din Sectorul 6 si pentru viitorul lor. Ca viceprimar, imi asum deci sarcina de a fi eu initiatorul si sustinatorul unui asemenea dialog. Daca decizia va fi una favorabila uniformelor obligatorii, atunci eu o voi asuma si sustine la nivelul Primariei si al Consiliului Local al Sectorului 6", mai spune Gabriel Petrea.