Primaria Bistrita a reusit sa obtina finantare europeana pentru reabilitarea termica a 25 de blocuri de locuinte, care vin sa completeze proiectul castigat la sfarsitul anului trecut pentru alte trei blocuri, a anuntat joi primarul Ovidiu Cretu, citat de Agerpres.

Valoarea proiectelor finantate prin Programul Operational Regional, pentru care s-au semnat contractele de finantare in acest an, depaseste 33 milioane lei, din care 60% reprezinta finantarea nerambursabila, 20% contributia municipalitatii si 20% contributia proprietarilor.

Este vorba despre 1.841 apartamente ce vor fi reabilitate termic in acest an, contributia proprietarilor fiind astfel calculata incat sa nu depaseasca 50 lei pe luna, cu o perioada de plata cuprinsa intre trei si cinci ani, sustin reprezentantii primariei.

'Iata ca reusim, la Bistrita, sa avem trei proiecte pe lansarea pilot. Intre timp am declansat si proiectarea pentru alte 28 blocuri si ritmul va merge in continuare. Daca se vor mentine conditiile similare de acum, noi pana la sfarsitul perioadei de finantare 2014-2020 putem ajunge sa reabilitam toate blocurile din municipiu', a precizat Ovidiu Cretu citat de Agerpres.

Lucrarile la primele trei blocuri prinse in proiectul castigat in decembrie 2013 sunt estimate sa inceapa in aceasta primavara, avand in vedere ca licitatia este in faza de analiza a ofertelor.