​Nu mai puţin de 15.000 de spectatoare au fost prezente la Supercupa Italiei la fotbal, dintre Juventus Torino şi AC Milan, desfăşurată miercuri seara, la Jeddah, în Arabia Saudită, informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"A fost o foarte frumoasă zi pentru sport, cu un stadion plin, cu 62.000 de spectatori. A fost o premieră reuşită într-o ţară nouă, dificilă, complicată. Sper însă că va fi punctul de plecare al unei evoluţii sociale în această ţară, în special prin prezenţa unui mare număr de femei în tribune", a declarat Gaetano Micciche, preşedintele Ligii italiene de fotbal, la finalul Supercupei Italiei.

Cu feţele vopsite şi purtând banderole şi eşarfe, fanele au intrat în arena "King Abdullah" încadrate de bărbaţi sau însoţite de băieţi.

"Respect toate opiniile. Dar cred este util să deschidem dialogul pe aceste teme", a adăugat Gaetano Micciche.

Mai mult decât un duel între Juventus Torino şi AC Milan, Supercupa Italiei a devenit un meci contestat de toţi, pe fondul restricţiilor impuse femeilor în Arabia Saudită, a tensiunilor politice şi acuzaţiilor de piratare.

Pe 2 ianuarie, Liga italiană de fotbal (Lega Serie A), organizatoarea evenimentului, anunţa că vânzarea biletelor pentru meci este în plină desfăşurare, dar entuziasmul a fost repede spulberat după ce s-a aflat că de fapt doar o parte din locuri vor fi accesibile femeilor, cele din categoria "familii", în timp ce restul vor fi rezervate bărbaţilor.

Limitarea drepturilor femeilor, mai ales în contextul unei recente iniţiative a Ligii italiene de fotbal în cadrul luptei împotriva violenţei asupra femeilor şi alegerea Arabiei Saudite pentru a găzdui un meci de prestigiu, au stârnit indignarea clasei politice.

Femeile au putut asista la câteva meciuri organizate în Arabia Saudită după o decizie adoptată în ianuarie 2018, dar numai în sectoare special rezervate ale stadionului.

Cristiano Ronaldo a adăugat un nou trofeu impresionantului său palmares, primul cucerit cu Juventus Torino, care s-a impus cu scorul de 1-0 în faţa formaţiei AC Milan, graţie unui gol marcat chiar de către starul lusitan, în minutul 61 al partidei.

S-ar putea să te mai intereseze și:

Femeile neînsoţite nu vor putea asista la Supercupa Italiei de la Jeddah, din Arabia Saudită

Juventus a învins AC Milan în Supercupa Italiei (1-0)/ Cristiano Ronaldo, decisiv pentru "Bătrâna Doamnă"