Rectificarea bugetară va avea loc la sfârșitul acestei luni, urmând a fi asigurate fondurile pentru toate proiectele în derulare sau care urmează să fie lansate, a anunțat ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, potrivit Mediafax.

„A fost încheiată prima rundă de discuții cu celelalte ministere, datele urmând a fi centralizate la ministerul de Finanțe, în plus, în următoarele zile, va avea loc o nouă rundă de discuții. (...) Nu vreau să mai vedem alocări de bani doar pentru că cineva crede că îi va cheltui și până la final de an să constat că am blocat bani degeaba, când puteam să îi cheltuim într-o altă zonă”, a declarat Eugen Teodorovici, la Antena 3.

Ministrul de Finanțe a mai precizat că vor fi asigurate fondurile pentru toate proiectele în derulare sau care urmează să fie lansate, pentru cheltuielile de funcționare - precum salariile - sau pentru proiectele de parteneriat public-privat. Teodorovici și-a exprimat și interesul de a continua două proiecte cu Banca Mondială în domeniul sănătății și al educației.

Referindu-se la modificarea schemei de ajutor de stat, ministrul de Finanțe a mai declarat că reducerea plafonului de finanțare al planului de afaceri de la zece milioane de euro la trei milioane de euro a fost realizată pentru susținerea firmelor românești și pentru simplificarea procesului de aprobare a proiectelor.

„Deci teoretic și practic vor putea, de la final de lună, să se depună proiecte la noi, la minister”, a completat Teodorovici.

De asemenea, pentru a doua parte a anului a fost anunțată o nouă schemă de ajutor de stat. Conform acesteia, Bucureștiul va beneficia de ajutor de stat cu o pondere de cel mult 10%, județul Ilfov de 35%, iar restul țării de 50%. În cazul acestora din urmă, suma maximă pe care statul o va putea acorda este de 37,5 milioane de euro. Suma minimă la nivel național va fi de trei milioane de euro.