Încă un ministru atacă decizia judecătorilor și sare în apărarea liderului PSD Liviu Dragnea. Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea, a declarat, folosind biroul de presă al ministerului său, că judecătorii au luat o decizie „sub presiunea străzii, a unei părți a presei, a reprezentanților statului paralel sau a adversarilor politici”.

Radu OpreaFoto: senat.ro

Comunicatul complet:

Biroul de presă al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat vă transmite declarația ministrului Ștefan Radu Oprea făcută în contextul deciziei de astăzi a judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție în dosarul președintelui Partidului Social Democrat, în integralitatea sa:

  • ”Decizia de azi a judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție nu va influența în niciun fel guvernarea și nici punerea în aplicare a Programului de Guvernare.
  • Până la o decizie definitivă a instanțelor de judecată nu putem ignora motorul statului de drept: prezumția de nevinovăție. Iar prezumția de nevinovăție, principiul care are ca scop principal protejarea împotriva unor măsuri abuzive, trebuie să fie aplicată tuturor cetățenilor României, deci și președintelui Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea.
  • Iar pentru a ne onora statutul de țară europeană care își respectă Constituția, care aplică Directivele Europene și Standardele Comisiei de la Veneția, guvernul, miniștrii și Partidul Social Democrat, ales de o majoritate covârșitoare, democratic, prin vot liber exprimat, îl susțin pe președintele Liviu Dragnea la conducerea partidului și a Camerei Deputaților.
  • Nu putem lăsa ca o decizie luată sub presiunea străzii, a unei părți a presei, a reprezentanților statului paralel sau a adversarilor politici să afecteze bunul mers al României, să strice imaginea țării în fața partenerilor externi.
  • Coaliția PSD-ALDE, cu siguranță, va duce până la capăt reformele începute pentru bunăstarea românilor”.

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Instanța a anulat suspendarea din dosarul referendumului și a decis condamnarea pentru infracțiunea de instigare la abuz în serviciu. Șeful PSD a fost achitat pentru instigare la fals intelectual.