Cele mai dorite vacante pentru vara 2011 sunt vacantele de limbi straine care, pe langa cursurile de limba straina, includ sport activ si cursuri de arta. Integral Programe Educationale - consultant in educatia in strainatate - semnaleaza o crestere a cererii pentru taberele internationale specializate pentru copii intre 12 si 18 ani.

EchitatieFoto: Integral Programe Educationale

"In ziua de astazi, copiii au interese mult mai bine conturate dar si pretentii mai mari in ceea ce priveste calitatea activitatilor extrascolare. In acelasi timp, in toata Europa de Est, unde scolile secundare inca nu ofera activitati extrascolare de calitate, parintii investesc tot mai mult in educatia copiilor lor de la o varsta frageda.”, explica Irina Hristova, Manager al Integral.

Daca pana acum, pentru baieti era suficient ca centrul lingvistic sa detina un teren de fotbal, in prezent, centrele din strainatate se intrec in a alege clubul de fotbal profesionist care sa desfasoare programele sportive.

Printre cele mai cautate oferte din acest an sunt cele care includ antrenamente la scoala echipei de fotbal Arsenal, organizate de Exsportise – partener in proiectul World Education. Pentru fanii altor echipe se oferă cursuri cu antrenorii de la Manchester United si Chelsea, cu predare in limba engleza, iar cei care doresc sa invete spaniola sau italiana se pot antrena cu echipele Barcelona, Real Madrid si Fiorentina. Taxa pentru un curs de fotbal de doua saptamani este de 1800 lire sterline, 1900 euro sau 2890 dolari.

In aceeasi masura, sunt solicitate taberele internationale care includ cursuri de echitatie, datorita caracterului mai elitist al acestui sport. Cu toate ca parintii pot alege din peste 30 de destinatii cu predare in engleza, germana, franceza sau spaniola, locurile pentru echitatie sunt limitate.

Cursurile de tenis, golf si baschet sunt conduse de instructori profesionisti si sportivi renumiti, printre care tenismenii Nick Fulwood, campion la Wimbledon, Elena Tatarkova, finalista la US Open si French Open si altii.

Design vestimentar

Design vestimentar

Foto: Integral Programe Educationale

In domeniul artelor vizuale cele mai cautate oferte sunt cele ale Colegiului de arte vizuale si performative din Cambridge, unde, pe langa studierea limbii engleze, se ofera cursuri, precum design vestimentar, fotografie, film, actorie, pantomimă etc. Taxa pentru un curs de doua saptamani este de 2112 lire sterline, insa din cauza cererii mari, locurile sunt limitate.

O confirmare a faptului ca tinerii de astazi manifesta un interes real pentru domenii actuale este alegerea tot mai frecventa a programelor de vara care includ participarea in proiecte din sfera ecologiei, web designului, comunicarii internationale sau leadershipului. Printre cele mai cautate oferte de acest gen sunt cele oferite de d'Overbroek's College din Oxford, unde in fiecare saptamana elevii lucreaza la o tema diferita.

In acest an se observa si un interes sporit pentru cursurile de pregatire in vederea admiterii la o universitate britanica. Cresterea taxelor pentru universitatile britanice anuntata pentru anul viitor i-a determinat pe candidati sa se pregatească mai minutios si din timp, intrucat bursele vor fi mai multe, iar concursul pentru obținerea lor se va face pe baza unor competente suplimentare. Aceste cursuri se desfasoara in universitati de renume, precum Cambridge din Marea Britanie, Berkeley si Yale din SUA. Programul include studierea unor materii specifice, consiliere profesionala, interviuri de proba si vizitarea universitatilor apropiate. Pretul unui astfel de curs variaza intre 2500 lire sterline si 3500 dolari.

Inscrierile au loc pe toata perioada lunii iunie, in limita locurilor disponibile. Pentru mai multe informatii: www.integraledu.ro/ sauwww.facebook.com/integraledu