Anchetatorii implicati in cazul jurnalistei Cristina Verona sustin ca, din datele adunate pana acum atat de procurori cat si de politisti si legisti, unica ipoteza care "ramane in picioare" este cea a omorului urmat de suicid, relateaza Mediafax.

Cristina VeronaFoto: Agerpres

"Se pun foarte multe intrebari, se ridica foarte multe probleme, care insa, din punctul nostru de vedere, nu au relevanta in ancheta. Consideram deja, din datele pe care le avem pana la acest moment, ca avem de-a face cu un caz, sa-i spunem clasic, de omor urmat de sinucidere. Nu exista niciun alt element care sa ne duca spre vreo alta varianta", a declarat, joi, Diana Sarca, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, care are o experienta de 13 ani la Serviciul Omoruri.

Diana Sarca a spus ca, pana la acest moment, politistii nu au citat eventuali martori pentru a-i audia.

"Marturiile pe care le-am auzit pana acum sunt putin relevante cauzei. Starea de sanatate fizica si psihica a victimelor nu este un element esential in acest moment al anchetei, astfel ca toate speculatiile pe aceasta tema nu isi au rostul. In plus, nicio supozitie cu privire la starea psihica a fostei jurnaliste nu este confirmata de vreun act medical", a declarat Sarca.

Ea a mai spus ca, spre sfarsitul lunii trecute, Cristina Verona a luat legatura cu Politia, dupa ce a mers la o sectie din Capitala intentionand sa reclame un presupus furt de identitate pe Internet.

"Intr-adevar, a mers la o sectie, a spus ca vrea sa depuna o plangere pentru un furt de identitate pe Internet, a inceput sa scrie dar, la un moment dat, a renuntat si a plecat, luand cu dumneaei si hartia pe care incepuse sa-si scrie declaratia. Este un detaliu care insa nu pare relevant pentru noi in acest moment. Intr-un caz de omor avem de-a face cu o victima si un faptuitor, iar din punctul nostru de vedere, din ce stim pana in acest moment, in acest caz este vorba de omor urmat de sinucidere", a mai spus Diana Sarca.

Ipoteza a fost avansata de Diana Sarca inca de miercuri. Aceasta declara ca Verona si-a omorat mama, iar apoi s-a sinucis.

Concluziile criminalistilor si legistilor au fost ca Elena Parvulescu, mama Cristinei Verona, a murit "in urma unei asfixii mecanice prin obturarea orificiului oro-nazal si prin comprimare toracica", iar fostul jurnalist a murit "prin asfixie prin spanzurare".

"Toate datele ne duc la aceasta concluzie. Locuinta era inchisa perfect pe dinauntru, in casa nu exista niciun semn de scotocire, pe victime nu exista vreun semn ca ar fi opus rezistenta in fata vreunui eventual atac, ambele cadavre au fost gasite imbracate. Din toate aceste elemente nu putem ajunge decat la concluzia pe care v-am prezentat-o inca de ieri (miercuri, n.r.)", a conchis Sarca.

Elena Parvulescu (de 77 de ani) si Cristina Verona (de 44 de ani), mama si fiica, au fost gasite decedate, marti seara, in cartierul Primaverii din Bucuresti, dupa ce Serviciul de Ambulanta Bucuresti - Ilfov a fost solicitat de catre un barbat in Bulevardul Primaverii, numarul 42.

Parchetul Tribunalului Bucuresti a fost sesizat marti ca intr-un imobil situat pe Bulevardul Primaverii au fost gasite decedate doua persoane de sex femeiesc.

"Autopsiile efectuate in data de 06.07.2011 au reliefat faptul ca moartea persoanei de 77 de ani a fost violenta si s-a datorat insuficientei cardio-respiratorii acute, consecutiva unei asfixii mecanice prin obturarea orificiilor oro-nazale si comprimare toracica, in timp ce moartea persoanei de 44 de a fost violenta si s-a datorat insuficientei cardio-respiratorii acute, consecutiva unei asfixii mecanice prin spanzurare; decesul celor doua persoane s-a produs in urma cu 4-5 zile", se arata intr-un comunicat de presa de marti al Parchetului Tribunalului Bucuresti.