Autoritatile au descoperit, vineri dimineata, o cutie suspecta in zona Pod Baneasa din Bucuresti, transmite Antena 3. Echipa de pirotehnisti a ridicat obiectul, care urmeaza sa fie analizat, a precizat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, adaugand ca nu exista niciun fel de risc. Zona in care a fost gasit obiectul se afla pe unul dintre posibilele trasee ale coloanei presedintelui israelian Shimon Peres, aflat in vizita la Bucuresti.

"In urma cercetarilor, s-a stabilit ca aceasta face parte dintr-un joc international promovat pe internet. Cei care vor sa participe la joc trebuie sa mearga si sa lase un obiect", a declarat Ciocan.

Purtatorul de cuvant al Pollitiei Capitalei a spus ca respectivul colet a fost descoperit de unul dintre ofiterii care patrulau in zona. "Este vorba de o cutie cu magnet, in interiorul careia se afla mai multe obiecte", a precizat Christian Ciocan.

Mediafax precizeaza, citandu-l pe Ciocan, ca jocul presupune lasarea unei cutii din plastic intr-un loc public, in care este pusa o hartie cu un numar de telefon si pe care sunt facute precizari despre faptul ca nu este nimic periculos si ca se poate suna la numarul respectiv pentru lamuriri. Jocul poate fi gasit la adresa geocaching.com.

Ciocan a spus ca "nu este niciun fel de pericol", insa autoritatile iau masuri de fiecare data cand se semnaleaza un obiect suspect.

O cutie similara a fost descoperita in 2008, cand jocul s-a desfasurat pe perioada summit-ului NATO organizat in Romania.

Presedintele israelian Shimon Peres a sosit miercuri, intr-o vizita oficiala de doua zile la Bucuresti. Aceasta este prima vizita a unui presedinte israelian in Romania de la crearea statului evreu.