Constantin Iancu, fostul director al Agentiei Nationale pentru Imbunatatiri Funciare si fost membru PDL, a fost declarat nevinovat de catre Tribunalul Dolj, in dosarul in care era acuzat de lipsire de libertate, amenintare si constituire de grup infractional.

El fusese trimis in judecata in luna martie. Procurorii DIICOT au anuntat ca vor ataca in recurs decizia curtii.

Pe 21 februarie, Constantin Iancu, directorul Agentiei Nationale pentru Imbunatatiri Funciare, si-a anuntat demisia din functia pe care a ocupat-o doar cateva zile, dupa ce Evenimentul Zilei a relatat ca acesta este invinuit de procurori pentru rapire. Iancu denunta atunci, printr-o scrisoare deschisa, "atacuri de presa concertate".

Potrivit sursei citate, Iancu era cercetat pentru ca "ar fi ordonat, in 2006, rapirea unui om de afaceri si a sotiei acestuia, pentru a-l determina sa-i cedeze actiunile unei companii". Demnitarul ar fi actionat alaturi de alti cinci complici, interlopi din Craiova.

Si acestia au fost achitati.

In urma acestui scandal, izbucnit la cateva zile de la numirea sa in fruntea Agentiei Nationale pentru Imbunatatiri Funciare, Constantin Iancu a demisionat atat de la conducerea acesteia, cat si din Partidul Democrat Liberal.