Cel putin 24 de oameni au fost ucisi si alti 300 raniti miercuri, intr-un atentat sinucigas cu masina capcana care a distrus in intregime o cladire a politiei din Lahore, in estul Pakistanului, anunta AFP.

Mai multi politisti sunt prinsi sub ruinele cladirii.

Pakistanul este afectat, de doi ani, de un val fara precedent de atentate comise de islamisti legati de al-Qaeda, care au promis recent sa razbune vasta ofensiva armata lansata impotriva talibanilor din Valea Swat, in nord-vestul tarii.

Acest atac ridica la 1.900 numarul persoanelor ucise in atentate teroriste, din momentul in care talibanii pakistanezi si Osama bin Laden au declarat "jihad", razboiul sfant, Islamabadului, pentru sustinerea acordata razboiului antiterorist condus de Statele Unite.

Sinucigasul a incercat sa forteze un baraj al politiei si sa intre cu masina incarcata de explozibil in cladire, a declarat Sajjad Bhutta, directorul adjunct al politiei din Lahore.

"Masina a explodat inainte de a putea patrunde in imobil si a distrus complet cladirea care adapostea serviciile de urgenta ale politiei, afectand si alte cateva imobile adiacente", a continuat el.

"In cladire se aflau circa 30 - 35 de politisti si doar unii dintre ei au reusit sa iasa, ceilalti sunt prinsi sub daramaturi", a adaugat un ofiter aflat la fata locului, Khalid Baig.

Acest atentat vine la mai putin de doua luni dupa un atac al unui comando format din talibani pakistanezi impotriva unei scoli de politie din Lahore, soldat cu opt morti.