UPDATE (ora 18.40): Judecatoria Sectorului 1 a respins, marti, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulata de avocatii lui Gigi Becali, aflat in arestul Directiei Cercetari Penale pentru 29 de zile sub acuzatia de lipsire de libertate. La iesirea de la audierile de marti, Gigi Becali a strigat spre sustinatorii sai, aratandu-si catusele: "Barabas e liber! Hristos e pe cruce! Hotii sunt liberi! Becali e in arest!".

Avocatii omului de afaceri au declarat ca vor depune o noua cerere de eliberare provizorie a clientului lor.

In plus, judecatorii au decis si arestarea, pentru 29 de zile, a lui Marcel Popa, bodyguard al omului de afaceri, acuzat ca a participat la incidentul din ianuarie.

Avocatii au depus cereri de eliberare provizorie sub control judiciar si pentru Dumitru Beciu (respinsa, de asemenea, de judecatori), Catalin Zmarandescu, Stefan Dediu si Nicolae Dumitrascu, acuzati ca in noaptea de 26 spre 27 ianuarie au prins si sechestrat trei barbati care ii furasera masina omului de afaceri Gigi Becali.

Eliberarea provizorie sub control judiciar prevede eliberarea arestatului, dar acesta este obligat sa se prezinte in fata autoritatilor daca este chemat.

In 6 aprilie, judecatorii Tribunalului Bucuresti au respins recursul omului de afaceri impotriva hotararii Judecatoriei Sectorului 1 de a emite un mandat pe 29 de zile pe numele sau.

Luni, 13 aprilie, Becali a fost vizitat in arest depresedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor. Saptamana trecuta, PRM a anuntat ca Gigi Becali candideaza la alegerile europarlamentare pe listele partidului.