Un avion militar de mici dimensiuni s-a prabusit peste un bloc cu apartamente din capitala Ecuadorului, Quito, ucigand sapte persoane, relateaza AFP, citand autoritatile ecuadoriene.

Cele sapte victime sunt trei soldati si doi civili aflati la bordul aeronavei, plus doi oameni de la sol. Alte doua persoane au fost ranite, dupa ce cladirea de sase etaje peste care s-a prabusit aparatul de zbor a fost cuprinsa de flacari.

Avionul efectua un zbor de antrenament deasupra capitalei Quito cand s-a prabusit joi, la ora locala 5:20 pm, in apropierea unui hotel de lux. Acesta se indrepta spre aeroportul din capitala Ecuadorului, in conditii de ceata densa, potrivit Crucii Rosii.

Ministrul ecuadorian al Apararii, Javier Ponce, a descris accidentul drept "regretabil". "Avionul era in stare foarte buna si efectua un zbor de antrenament", a declarat acesta.

Zona a mai fost scena a cel putin patru accidente aviatice in ultimii patru ani, inclusiv in anul 1992, cand un avion militar s-a izbit de o cladire, ucigandu-l pe seful armatei ecuadoriene de atunci, Carlomagno Andrade. O saptamana mai tarzu, intr-un accident similar, a fost ucis si ministrul turismului din Ecuador, Pedro Zambrano.