Un grup de cetateni romani insotiti de membrii lor de familie cetateni palestinieni au iesit miercuri la pranz din Fasia Gaza, prin punctul de frontiera Erez, anunta Ministerul roman de Externe.

Autoritatile israeliene au comunicat acceptul lor in seara zilei de 20 ianuarie. Ulterior personalul Ambasadei Romaniei la Tel Aviv a contactat in timpul noptii cele 21 de persoane care si-au exprimat interesul sa iasa din Gaza, pe care le-a informat despre posibilitatea de a parasi zona in cursul diminetii zilei de 21 ianuarie.

Si-au mentinut intentia de principiu de a se deplasa la Erez 13 persoane din care 8 cetateni romani (2 adulti si 6 minori) si 5 cetateni palestinieni, membri de familie. Dintre acestea, s-au prezentat la punctul de frontiera 12 persoane (8 cetateni romani si 4 palestinieni, membri de familie).

Formalitatile de trecere a frontierei au fost incheiate la ora 14:00. Persoanele respective vor fi conduse la granita cu Iordania, prin grija Ambasadei Romaniei la Tel Aviv, urmand a fi preluate de Ambasada Romaniei la Amman, cazate o noapte la hotel, dupa care isi vor continua calatoria spre Romania cu zborul TAROM din noaptea de 22/23 ianuarie.

Pana in prezent, 41 de cetateni romani si membrii lor de familie, cetateni palestinieni, au fost evacuati din zona de conflict.