Doua pagini dedicate pilotului Chesley B. "Sully" Sullenberger III, care a salvat joi peste 150 de pasageri din avionul aterizat fortat in raul Hudson, au fost create pe site-ul de socializare Facebook la doar cateva ore dupa incident.

"A aterizat avionul pe raul Hudson si, fapt remarcabil, aparatul a fost intact si toti pasagerii au supravietuit sa-si spuna povestea", a scris Christopher Gines, cel care a creat una dintre pagini.

"Jos palaria pentru cel mai bun pilot pe care am ajuns indirect sa-l cunosc!", afirma Gines.

"OMG, mi-e frica sa zbor dar as fi fericita sa fiu pasager al unuia dintre avioanele pilotate de tine!", a scris Melanie Wills pe pagina "Fans of Sully Sullenberger", adaugand "ai salvat o multime de oameni si esti un adevarat erou!".

Michael Savage, un om de afaceri milionar din New York, s-a oferit sa-l invite pe Sullenberger la ceremonia de investitura a presedintelui ales, Barack Obama, care se va desfasura marti, la Washington.

In acelasi timp, un intreprinzator a creat pagina http://www.chesleysullenberger.com/, in care este prezentata povestea "Unui adevarat erou american".