Procurorul Bogdan Licu a fost ales, joi, cu unanimitate de voturi, in functia de vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, acesta inlocuind-o pe Gratiana Isac.

Bogdan Licu a fost singurul candidat pentru functia de vicepresedinte al CSM, el fiind si singurul procuror din CSM care nu a detinut pana acum vreo functie in conducerea Consiliului, noteaza Mediafax.

Anterior, judecatorul Virgil Andreies a fost ales, cu unanimitate de voturi, presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), el fiind singurul candidat pentru aceasta functie.

Potrivit Constitutiei, presedintele si vicepresedintele CSM, alesi dintre membrii Consiliului, detin un mandat timp de un an. "Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii este ales pentru un mandat de un an, ce nu poate fi reinnoit, dintre magistrati", prevede articolul 133 din legea fundamentala.

Bogdan Licu are 39 de ani, a absolvit, in 1995, Facultatea de Drept a universitatii particulare bucurestene "Spiru Haret" si a obtinut licenta la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj.