Institutia franco-belgiana de servicii financiare Dexia ar putea fi divizata, iar activele si operatiunile din Franta preluate de banca de stat Banque Postale, potrivit editiei de vineri a publicatiei Les Echos, citata de Reuters.

Potrivit Mediafax, cotidianul belgian La Libre Belgique a scris miercuri ca Dexia ar putea intra intr-un parteneriat cu Banque Postale pentru a accesa noi surse de finantare.

Dexia ar putea folosi, astfel, depozitele detinute de Banque Postale, pentru a acorda imprumuturi catre municipalitatile si administratiile locale pe care le deserveste.

Les Echos arata ca societatea Caisse des Depots, care controleaza 17% din capitalul Dexia, agreaza ideea divizarii bancii franco-belgiene si atasarea operatiunilor si activelor din Franta - fosta Credit Local de France - la Banque Postale.

Dexia a primit, in septembrie, finantare guvernamentala de urgenta de 6,4 miliarde de dolari si a raportat, in luna noiembrie, pierderi nete de 1,54 miliarde euro aferente trimestrului al treilea al acestui an.

Institutia financiara este specializata in credite pentru municipalitati, primarii si administratii locale.