PRM doreste amanarea alegerilor in sistem uninominal pana in 2012, conform unei propuneri legislative aflate in dezbaterea Senatului, anunta Mediafax.

Liderul partidului, Corneliu Vadim Tudor, sustine ca sunt multi parlamentari care, la vot secret cu bile, ar vota in favoarea propunerii.

"Nu sunt sigur ca vom avea uninominal in noiembrie. Dimpotriva, am tot mai multe informatii ca aproape toti parlamentarii au o judecata sanatoasa in forul lor interior si vor vota pentru prorogarea pana in anul 2012 a aplicarii votului uninominal", a declarat Vadim Tudor.

El a sustinut ca sunt parlamentari de la "multe partide" care i-au cerut initierea acestui demers si i-au dat asigurari ca, daca se va vota secret cu bile, ei vor vota favorabil.

"Vin multi la mine, de la multe partide si imi cer sa introducem aceasta propunere la votul cu bile. Vor vota toti pentru amanarea aplicarii votului uninominal. Sa zicem ca unii cred ca ar putea fi bun pentru primenirea clasei politice, dar vedeti ce dezastru se arata la orizont, dar nu e pregatita societatea romaneasca", a mai spus presedintele PRM.

El a refuzat sa dea numele celor care l-au rugat in acest sens, sustinand ca nu are delegare din partea acestora.

La randul sau, initiatorul proiectului, senatorul Gheorghe Funar, a explicat ca s-a decis ca pana in 24 septembrie sa fie depus raportul Comisiei juridice la aceasta propunere legislativa.

"Daca exista vointa politica, in 29 septembrie, proiectul poate intra in plen. La vot secret cu bile am convingerea ca va fi votata propunerea noastra legislativa si se va merge la vot pe liste, ca in 2004", a spus Gheorghe Funar.

PRM s-a pronuntat in repetate randuri impotriva introducerii votului uninominal. De asemenea, a solicitat in justitie suspendarea procesului electoral pana in momentul in care se va decide caracterul legal sau nelegal al Hotararii de Guvern privind trasarea colegiilor uninominale.