Guvernatorul statului Virginia, Timothy M. Kaine, ar putea fi desemnat vicepresedinte pentru candidatul democrat, Barack Obama, la alegerile pentru Casa Alba, informeaza blogurile americane de campanie.

Potrivit Politico, Kaine ar fi declarat unor apropiati ca a avut discutii "foarte serioase" cu senatorul de Illinois legate de posibilitatea ca el sa se alature cursei pentru Casa Alba.

Kaine a adaugat ca a oferit taberei lui Obama documente despre viata sa personala si cariera politica, ce urmeaza sa fie verificate pentru a elimina orice posibil atac al republicanilor.

In afara de Kaine, consilierii lui Obama iau in considerare candidaturile pentru postul de vicepresedinte ale senatorilor Evan Bayh (Indiana) si Joseph R. Biden Jr. (Delaware), dar si ale altor politicieni democrati si republicani.

Pe de alta parte, ultimele sondaje de opinie dezvaluie ca Obama si McCain sunt separati doar de cateva procente. Sondajul Gallup indica o diferenta de opt procente intre senatorul democrat si McCain (48% la 40%), in timp ce Rasmussen Reports da o diferenta de doar trei puncte intre ei: 45% la 42% pentru Barack Obama.