Contestatia lui Gigi Becali privind rezolutia procurorilor DNA care nu au acceptat cererea de returnare a sumei de 1.7 milioane de euro, a fost respinsa, marti, de Tribunalul Bucuresti, anunta Antena 3, care citeaza Mediafax.

In urma cu o saptamana, avocatul finantatorului Stelei preciza ca, la ultimul termen de judecata, inalta Curte a decis ca aceasta contestatie sa poata fi adresata instantelor dupa finalizarea dosarului.

Avocatul lui Gigi Becali si Teia Sponte a cerut instantei sa anuleze rezolutia procurorului sef de sectie a Directiei Nationale Anticoruptie, care respingea solicitarea ridicarii sechestrului de pe suma de 1,7 milioane de euro, retinuta la Cluj. Teia Sponte spune ca suma respectiva ii apartinea lui Becali.

"Intrucat ulterior mi-a fost comunicat faptul ca suma ar fi constituit «mita» pe care Becali George ar fi promis-o si ar fi trasmis-o prin intemediul meu unor jucatori ai Clubului de Fotbal Universitatea Cluj, am precizat anchetatorilor ca nu aveam cunostiinta de vreo intentie a numitului George Becali de a mitui pe cineva, iar banii gasiti asupra mea erau destinati unei achizitii imobiliare, respectiv terenuri in zona Clujului", se precizeaza in plangerea depusa la Tribunalul Bucuresti.

Pe de alta parte, avocatul lui Gigi Becali spune ca banii nu ar trebui pusi sub sechestru pentru ca legea prevede doar confiscarea sumelor cu titlu de mita oferita functionarilor publici.