Aproape 100 de taximetristi s-au adunat astazi in fata Primariei Capitalei si au intrat in greva foamei, in semn de protest. La Bucuresti erau asteptati, astazi, peste 6000 de taximetristi din intreaga tara, pentru a participa la un miting de amploare, insa, in cele din urma, actiunea lor de protest a fost suspendata, au declarat reprezentantii Primariei Capitalei pentru HotNews.ro.

Protestarii cer reducerea accizelor la carburant si eliminarea taxei de prima inmatriculare pentru transportatorii autorizati, pe motiv ca acestia reprezinta o utilitate publica.

Soferii ar fi trebuit sa se adune in Piata Charles de Gaulle in jurul orei 10.00 si dupa doua ore sa porneasca spre Calea Victoriei. In jurul orei 13.00, marsul urma sa continue spre Palatul Parlamentului, unde taximetristii ar fi trebuit sa ajunga in jurul orei 13:30. Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Cristian Ciocan, a declarat, pentru HotNews.ro, ca Asociatia Nationala a Patronatelor taximetristilor a trimis, ieri, o adresa Primariei Capitalei prin care au anuntat suspendarea actiunii de protest la care urmau sa participe 6.000 de oameni.