Autoritatile din judetul Valcea au declarat stare de alerta in comuna Maldaresti, unde o groapa de gunoi cuprinsa de un incendiu in urma cu o saptamana arde mocnit, iar in zona se degaja mult fum, transmite News.ro. De la izbucnirea focului pompierii au intervenit in fiecare zi, insa in zona sunt focare la adancime, care nu pot fi stinse.

Potrivt datelor furnizate de Institutia Prefectului judetului Valcea, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Valcea a aprobat luni dupa amiaza starea de alerta declarata la nivelul Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta al comunei Maldaresti, unde o groapa de guni administrata de o societate comerciala arde mocnit de peste o saptamana.

Dupa ce pompierii au intervenit tip de opt zile, insa focul nu poate fi stns, funoiul arzand mocnit in addancime, autoritatile au decis luni "initierea procedurilor pentru schimbarea metodei de interventie, respectiv prin acoperire cu pamant a zonei incendiate".

Operatiunile de acoperire cu pamant a gropii care arde se vor face tinand cont de recomandarile unui specialist autorizat, Inspectoratul pentru Sistuatii de Urgenta Valcea urmand a estima cantitatea de material - pamant steril sau inert- necesar acoperirii zonei incendiate, precum si alte utilajele necesare si lucrarile care se vor efectua.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Valcea, Catalin Popescu, a declcarat luni pentru News.ro ca incendiul de la groapa de gunoi a pornit in urma cu o saptamana, duminica si ca de atunci pompierii au actionat in fiecare zi pentru limitarea acestuia, insa nu au reusit sa lichideze focul din cauza focarelor care ard la adancime si produc mult fum.

Acesta a precizat ca nu exista pericol de extindere la casele localnicilor, insa in zona este o mare canitate de fum care se degaja din cauza focarelor care ard mocnit.