Sapte persone au fost ranite, duminica, in Bucuresti, dupa ce o butelie de la un gratar de mici a explodat intr-un targ de vechituri din zona Valea Cascadelor, Sectorul 6, a declarat, pentru HotNews.ro, purtatorul de cuvant al Insectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, Daniel Vasile.

Explozie in sectorul 6Foto: Bing Maps

Potrivit acestuia, unul dintre raniti a fost dus la Spitalul de Arsuri cu o ambulanta, iar ceilalti sase se aflau in evaluare si urmau sa fie transportati si ei la spital, la ora transmiterii stirii.

Explozia a fost urmata de incendiu, focul fiind lichidat imediat de catre pompieri, care au intervenit cu 2 autospeciale de stingere.

Victimele ar avea arsuri de gradul II, conform primelor estimari.

UPDARW 20.19 20.19 Ministerul Sanattii anunta starea pacientilor: Doi pacienti sunt in continuare intubati. Pacientul cel mai grav a fost operat cu succes, acesta este internat pe sectia de arsi grav. Trei pacienti au fost externati.

Situatia actualizata a pacientilor raniti dupa explozia din Valea Cascadelor, anuntata de Ministerul Sanatatii:

SPITALUL FLOREASCA

Pacientul cel mai grav a fost operat cu succes, dupa interventie acesta nu mai este intubat. Barbatul este internat pe sectia de arsi grav, maine urmeaza proceduri pentru caile respiratorii si ochi.

Celalalt pacient din aceasta unitate, femeie, are o stare generala alterata, este insa stabil si urmeaza alte proceduri.

Ceilalti doi pacienti au o stare generala buna si sunt stabili.

SPITALUL DE ARSI

Doi pacienti sunt in continuare intubati, sunt stabili. Dintre cei doi barbati, unul a avut nevoie de interventie chirurgicala, celalalt nu.

O pacienta mai este internata la acest spital, este stabila, neintubata.

Doi pacienti au fost externati.

SPITALUL UNIVERSITAR

Pacientul a fost externat.

UPDATE 14.00: Bilantul victielor a urcat la 8 raniti. Acestia au fost transportati la mai multe spitale din Bucuresti, potrivit postului Digi24.

UPDATE 15.00: Politia Capitalei: Noua persoane au fost transportate la spital

Noua persoane au fost transportate, duminica, la spitale din Bucuresti, dupa explozia ce a avut loc la targ de vechituri din zona Valea Cascadelor, informeaza Politia Capitalei intr-un comunicat.

"4 persoane au fost transportate la Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, 1 la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti si alte 4 persoane la Spitalul Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri", se arata in comunicatul Politiei.

Politia Capitalei precizeaza ca duminica, "prin apel unic de urgenta 112, a fost sesizat faptul ca pe bd. Timisoara 101-103, in targul "Valea Cascadelor", sector 6, s-a produs o explozie la o butelie in urma careia mai multe persoane au fost ranite. La fata locului s-au prezentat de urgenta echipaje ale Sectiilor 21 si 25 Politie, precum si echipaje SMURD".

Potrivit sursei citate, "din primele date a reiesit faptul ca 12 persoane ar fi suferit arsuri in urma deflagratiei - 4 persoane au primit ingrijjiri medicale la fata locului, iar cele 8 victime care necesita ingrijiri de specialitate sunt transportate catre Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti si Spitalul Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, Brigada Rutiera asigurand in acest sens fluidizarea traficului si insotirea echipajelor de prim ajutor catre unitatile sanitare".

In momentul de fata se efectueaza cercetari in vederea stabilirii cauzelor si conditiilor in care s-a produs explozia, mai precizeaza Politia Capitalei.

UPDATE 16.30 Celula de criza la nivelul Ministerului Sanatatii; un barbat operat in regim de urgenta la Floreasca

Purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Laurentiu Colintineanu, a anuntat ca s-a format o celula de criza la nivelul MS, in urma exploziei care a avut loc duminica intr-un targ de vechituri din cartierul Militari.

"In urma exploziei de astazi din Valea Cascadelor s-a format o celula de criza la nivelul Ministerului Sanatatii si la nivelul cabinetului de ministru. In celula de criza sunt prezenti si secretari de stat. Suntem in permanenta legatura cu serviciile de urgenta, cu toate spitalele implicate si cu Unifarm pentru a avea mereu actualizarea stocurilor de medicamente specifice pentru arsi, care sunt necesare in acest tratament", a declarat Colintineanu, la Spitalul Floreasca, citat de Agerpres.

El a precizat ca in urma exploziei a fost chemat personalul care a participat la specializare in Franta - trei plasticieni, doi anestezisti si mai multe asistente.

Reprezentantul MS a facut precizari cu privire la starea de sanatate a celor care au fost transportati la unitatile medicale: "La Spitalul de Arsi avem un barbat in varsta de 72 de ani care este intubat in acest moment si ventilat. Are arsuri pe 25% din suprafata corpului, arsuri de gradul I si II. Avem o femeie in varsta de 83 de ani, cu arsuri de 15% suprafata corpului gradul I si II, un barbat de 54 ani cu arsuri in suprafata de 25%, tot grad I si II, si o femeie de 45 ani cu arsuri in suprafata de 1% grad I si II. Ramane de vazut daca va ramane internata astazi sau nu la Spitalul de Arsi. A mai venit intre timp un pacient care a sosit pe cont propriu. Are arsuri minore si ramane de vazut daca va ramane internat sau nu. Probabil ca nu", a mai spus Colintineanu.

La Spitalul Universitar a fost adus un barbat de 27 de ani cu arsuri pe o suprafata de 1% din corp, arsuri de gradul II, iar din ultimele informatii, acesta nu va ramane internat.

"La Floreasca avem urmatoarea situatie: un barbat de 50 de ani care are arsuri pe aproximativ 50% din suprafata corpului, arsuri de gradul II si III, si arsuri de cai aeriene. In acest moment, acest barbat este intubat si ventilat, se afla deja in sala de operatie si urmeaza sa inceapa operatia in regim de urgenta. Avem o femeie in varsta de 64 de ani cu arsuri de gradul I si II pe aproximativ 23% din suprafata corpului. Acesti doi pacienti vor ramane in Unitatea de arsi de la Spitalul Floreasca, Unitatea de arsi grav. Apoi, un barbat de 58 de ani cu arsuri pe 10% din suprafata corpului gradul I si II si un barbat de 59 de ani cu arsuri pe 20% din suprafata corpului, tot asa de gradul I si II. Acesti doi pacienti vor fi internati pe sectia de chirurgie plastica", a adaugat Colintineanu.