O adolescenta din localitatea aradeana Manastur a nascut singura, miercuri, in toaleta locuintei in care se afla, insa bebelusul - un baietel de 2,7 kilograme - nu a supravietuit, iar politistii au inceput o ancheta in acest caz, transmite Mediafax.

Politistii aradeni au fost sesizati dupa ce adolescenta, in varsta de 17 ani din localitatea aradeana Manastur, a nascut singura, in toaleta, iar bebelusul, un baietel care cantarea 2,7 kilograme, a murit.

Surse locale declara ca adolescenta se afla in vizita la o verisoara si a nascut in toaleta casei acesteia.

Parintii fetei au fost anuntati, iar acestia au sunat la 112 dupa ajutor.

Un echipaj al Ambulantei a gasit fatul mort in toaleta casei si a acordat primul ajutor tinerei, care a fost apoi transportata la sectia Obstetrica Ginecologie a Spitalului Clinic Judetean Arad.

Tanara a ajuns in stare de soc la spital.

"Adolescenta a ajuns la noi in sectie cu ruptura de perineu, iar placenta a fost indepartata in sala de operatii", a declarat dr. Daniela Branzan, medic primar la sectia Obstetrica Ginecologie a Spitalului Clinic Judetean Arad.

Politistii aradeni au inceput o ancheta in acest caz.

"Am fost sesizati ca o adolescenta a nascut la domiciliu, iar bebelusul a decedat. Cercetarile au fost incepute, s-a intocmit un dosar de cercetare penala in acest caz si se asteapta rezultatele necropsiei fatului pentru a se putea stabili incadrarea juridica a faptei", a declarat Lorena Parvulescu, purtator de cuvant IPJ Arad.

Anul trecut, din 2400 de nasteri inregistrate in judetul Arad, in 110 cazuri mamele au fost minore.