Politistii au deschis o ancheta dupa ce persoane necunoscute au intrat in incinta unui punct de lucru al Enel din municipiul Constanta, de unde au furat doua aparate de plata a facturilor si banii aflati in acestea, prejudiciul total depasind 70.000 de lei, transmite Mediafax.

Potrivit politistilor constanteni, spargerea a fost anuntata miercuri dimineata, cand reprezentantii societatii de furnizare a energiei electrice au ajuns la munca.

Astfel, in cursul noptii de marti spre miercuri, persoane necunoscute au patruns in incinta punctului de lucru Enel situat pe strada Primaverii din municipiul Constanta, de unde au furat doua aparate de plata a facturilor si banii aflati in acestea.

Prejudiciul total a fost estimat la peste 70.000 de lei, banii aflati in aparate fiind in suma de aproximativ 40.000 de lei.

Reprezentantii Enel spun ca sediul este supravegheat permanent prin sistem video si senzori de miscare, iar bunurile sustrase, respectiv cele doua aparate, apartineau partenerului societatii, Rompay.

"Colaboram cu Politia Constanta, care face cercetari pentru identificarea faptasilor. Clientii Enel care au utilizat ieri (marti - n.r.) aparatele pentru plata facturilor nu vor fi in niciun fel afectati", au spus sursele citate.

Punctul Enel a fost inchis, miercuri, pana la ora 13.00, ulterior reluandu-si activitatea cu publicul.

In acest caz, se fac cercetari pentru identificarea autorilor si tragerea acestora la raspundere penala.