Parchetul General a trimis in judecata compania OMV Petrom pentru ucidere din culpa, anunta Adevarul. Procurorii acuza compania ca este vinovata de moartea unui copil din comuna prahoveana Aricestii Rahtivani, gasit mort in 2014 dupa ce ar fi inhalat gaze de sonda.

Copilul fusese dat disparut de familia lui in 27 februarie 2014 si a fost gasit mort o zi mai tarziu, chiar langa o sonda de extractie a petrolului care apartine OMV Petrom. La acel moment, parchetul a deschis dosar penal.

Expertiza a aratat ca cea mai probabila cauza a mortii copilului a fost intoxicatia acuta cu gaze de sonda, sustin procurorii, citati de Adevarul.

Cum a putut ajunge copilul sa inhaleze gazele de sonda? Procurorii sustin ca locul in care se afla sonda nu era imprejmuit si nici semnalizat.

UPDATE: Petrom "va actiona in vederea demonstrarii nevinovatiei sale"

"Compania a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea unei infracțiuni din culpă în cazul unui accident regretabil care a avut loc în februarie 2014, lângă o sonda de producţie din Ariceştii Rahtivani, jud. Prahova.

Până la pronunţarea unei hotărâri definitive, de către instanţa de judecată, compania beneficiază de prezumţia de nevinovăţie şi va acţiona în vederea demonstrării nevinovăţiei sale.

Pe tot parcursul urmăririi penale compania a colaborat cu organele de urmărire penală, oferind toate informaţiile şi documentele necesare.

Compania va solicita în continuare şi va depune toate eforturile în vederea identificării persoanei care a deschis ventilul sondei."