Un baiat de 9 ani din localitatea prahoveana Aricestii Rahtivani care fusese dat disparut de familia lui a fost gasit mort in noaptea de joi spre vineri in zona unei sonde, politistii deschizand dosar penal in acest caz si efectuand cercetari pentru ucidere din culpa, anunta Agerpres. Trupul neinsufletit al copilului, care nu prezenta urme de violenta, a fost transportat la Serviciul de Medicina Legala Prahova pentru efectuarea necropsiei si stabilirea cauzei decesului. In comuna prahoveana Aricestii Rahtivani exista un depozit de deseuri periculoase, unde presa a scris ca urmau sa fie aduse si tratate desurile toxice de pe nava MSC Flaminia.

UPDATE: Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova a deschis dosar de cercetare penala pentru ucidere din culpa in cazul de la Aricestii Rahtivani. Sunt suspiciuni ca baiatul s-a intoxicat cu gazele de la sonda OMV. In plus, aceasta zona de extractie, desi se afla in imediata apripiere a unor locuinte, nu este izolata cu un gardn si nu exista un indicator care sa avertizeze oamenii ca este pericol de intoxicare, anunta Actualitatea prahoveana.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, Georgian Dragan, copilul care a murit in apropierea sondei a fost vazut ultima data de mama sa joi, in jurul orei 13:00, la o gospodarie din localitate la care femeia lucra. Baiatul a plecat de acolo spre casa, insa nu a mai ajuns, familia sa anuntand Politia despre disparitia lui in jurul orei 20:00.

In urma cercetarilor, copilul a fost gasit decedat, in jurul orei 1:00, in apropierea unei sonde din afara localitatii.

Trupul neinsufletit, care nu prezenta urme de violenta, a fost transportat la Serviciul de Medicina Legala Prahova pentru efectuarea necropsiei si stabilirea cauzei decesului. Potrivit unor surse apropiate anchetei, este posibil ca minorul sa fi decedat ca urmare a inhalarii de gaze de sonda. Cercetarile continua pentru a se stabili cum a ajuns baiatul in acea zona.

MSC Flaminia este un vas sub pavilion nemtesc, construit in urma cu 13 ani la Mangalia. In vara anului 2012, vasul a fost afectat de un incendiu devastator in Oceanul Atlantic, in urma careia trei marinari si-au pierdut viata. MSC Flaminia avea la bord aproape 3000 containere pe care le transporta din Statele Unite spre Belgia, 150 dintre acestea fiind clasificate drept deseuri periculoase. 120 de containere au fost distruse in urma exploziei, incarcatura lor imprastiindu-se in toate compartimenetele navei MSC Flaminia.

Dupa ce a fost decontaminata, initial, in Germania si Danemarca, nava a intrat in portul Constanta in luna mai a anului trecut, dupa ce a primit avizul de mediu, pentru a scapa de containere si a intra in reparatii, potrivit Adevarul.ro. Apele uzate, rezultate din spalarea slamului din containere, urmau sa fie transportate in Prahova, la societatea de epurare New Century Development.