Un elicopter militar s-a prabusit vineri dimineata in judetul Sibiu, intr-o zona de padure, anunta B1 Tv. Deocamdata nu exista informatii despre numarul persoanelor aflate la bord si despre starea lor. Agerpres anunta ca elicopterul s-a prabusit in nordul judetului Sibiu, in apropiere de Medias.

Ora 15:25: Cel de-al doilea militar care a supravieţuit accidentului de elicopter din judeţul Sibiu, în vârstă de 35 de ani, a ajuns vineri după amiază la UPU SMURD Târgu Mureş, este conştient, prezintă arsuri pe o suprafaţă mare a corpului şi o serie de fracturi ale membrelor superioare. "A ajuns al doilea pacient cu maşina de terapie intensivă, este conştient, stabil hemodinamic, are şi el o suprafaţă arsă de aproximativ 40% din corp, plus la prima vedere nişte fracturi de membre superioare, contuzie toraco-abdominală, dar încă nu pot să spun ce fel de leziuni are. Dacă nu are leziuni severe în cazul cărora trebuie intervenit de urgenţă, probabil va fi transferat la spitalul de Arşi din Capitală, dar încă nu avem un examen complet", a declarat dr. Emilia Turuţ, medic şef de gardă la UPU SMURD.

Primul militar sosit la Târgu Mureş cu elicopterul, în vârstă de 45 de ani, nu are leziuni interne însă are arsuri de gradul II şi III pe 40% din suprafaţa corpului şi va fi transportat la Bucureşti, la Spitalul de Arşi. "Aştept confirmarea că vine avionul pentru transferul primului pacient, care a ajuns cu elicopterul la Târgu Mureş, în vârstă de 45 de ani", a arătat dr. Turuţ.

Cei doi militari vor fi vizitaţi de Ministrul Apărării, Mircea Duşa, şi, posibil, de Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Ora 14:50: Primul militar rănit în accidentul de elicopter produs vineri pe raza judeţului Sibiu, transportat la UPU SMURD din Târgu Mureş, va fi adus la Spitalul de Arşi din Bucureşti, au anunţat medicii unităţii spitaliceşti mureşene. Potrivit acestora, rezultatele de la computerul tomograf au indicat că militarul nu a suferit leziuni interne care să-i pună viaţa în pericol, în schimb au fost identificate leziuni maxilo-faciale. De asemenea, el prezintă arsuri de gradul 2 şi 3 pe 40 la sută din suprafaţa corpului. Medicii nu au oferit un răspuns dacă aceste arsuri îi pun viaţa în pericol. Transportul rănitului în Capitală se va face cu un elicopter SMURD, urmând să se constituie echipa care se va deplasa cu militarul.

Ora 12:55: Opt militari si-au pierdut viata si alti doi au fost raniti in urma prabusirii elicopterului militar IAR-330 PUMA, vineri, pe raza localitatii sibiene Malancrav, a confirmat MApN printr-un comunicat de presa, care anunta ca ministrul Apararii, Mircea Dusa, s-a deplasat la fata locului.

Potrivit MApN, accidentul s-a produs la ora 10:40, iar elicopterul, de la Baza 71 Aeriana de la Campia Turzii, se afla in misiune, urmand sa participe la un exercitiu in Poligonul Cincu. "Pentru cercetarea imprejurarilor producerii evenimentului, la fata locului s-a deplasat ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, insotit de o comisie a Statului Major al Fortelor Aeriene", informeaza MApN.

Ora 11:37: Informatiile privind numarul celor aflati la bordul elicopterului prabusit sunt contradictorii. Potrivit unor surse neoficiale citate de Mediafax, ar fi vorba despre 10 persoane. Nu se stie nimic despre starea lor.

Presa locala din Medias sustine ca exista morti in urma acestui accident, insa ISU nu confirma deocamdata informatia.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Sibiu a trimis mai multe echipaje ISU spre locul prabusirii elicopterului, conform informatiei primite la 112, care anunta ca intre localitatile Stejarisu si Malancrav, in apropierea municipiului Medias (nordul judetului Sibiu) s-a prabusit un elicopter.