Un numar de 20 de persoane au organizat duminica un protest spontan in Vama "Portile de Fier I", actiunea acestora fiind generata de faptul ca vamesii nu le permit sa introduca in tara produse alimentare si tigari decat o singura data la sapte zile.

Seful vamii, Titu Netoiu, a declarat pentru Agerpres ca reglementarea respectiva este introdusa din 17 ianuarie 2014 pe frontiera Romaniei cu tari care inca nu sunt in Uniunea Europeana si prevede ca o persoana poate aduce din Serbia doua pachete de tigari si un litru de alcool, cate un kilogram de zahar si faina, un litru de ulei si un pachet de detergent.

Potrivit sursei citate, autoritatile vamale monitorizeaza aproximativ 1.300 de persoane care frecvent introduceau in tara ilegal produse accizabile pe care le comercializau pe piata neagra din judetul Mehedinti la preturi cu mult mai mici decat cele practicate in magazinele romanesti.

Titu Netoiu a spus ca o parte dintre persoanele nemultumite ameninta cu intrarea in greva foamei si acuza autoritatile statului ca le ingradesc drepturile de cetateni europeni privind libera circulatie.