Penitenciarul Jilava a inceput o ancheta interna, dupa ce Gigi Becali a anuntat ca a gasit in buzunarul unei perechi de pantaloni 1.000 de euro, bani pe care i-a predat agentului supraveghetor, scrie Mediafax.

Potrivit unor surse din Administratia Nationala a Penitenciarelor, Gigi Becali a anuntat agentul supraveghetor al sectiei de detinere, in 1 august, ca intr-o pereche de pantaloni a gasit doua bancnote de cate 500 de euro.

In urma sesizarii a fost intocmit un raport de eveniment, iar la nivelul Penitenciarului Jilava a fost declansata o ancheta interna, pentru a se stabili cum au ajuns banii in buzunarul pantalonilor lui Gigi Becali.

Purtatorul de cuvant al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Monica Pana, a declarat ca la data de 1 august "o persoana privata de libertate aflata in custodia Penitenciarului Jilava a anuntat ca a gasit in buzunarul unui obiect de imbracaminte doua bancnote, pe care le-a predat agentului supraveghetor".

Gigi Becali s-a plans in fata instantei, la ultimul termen de judecata, ca a primit oferte de la mai multi detinuti, care i-au propus sa ii dea telefoane mobile si cartele SIM, aratand ca a refuzat de fiecare data, pentru ca nu vrea sa incalce legea.

In 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale (MApN). Alaturi de acesta au primit pedepse de cate doi ani de inchisoare cu executare fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina. Cei trei au fost incarcerati in 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar in 10 iunie au fost transferati la Penitenciarul Jilava.

Becali mai are doua condamnari definitive, dispuse anul acesta tot de instanta suprema, respectiv una de trei ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul sechestrarii celor care i-au furat limuzina, si una de trei ani de inchisoare cu executare in dosarul "Valiza", pentru dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In 27 iunie, Tribunalul Bucuresti a decis, dupa ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Becali, sa ii aplice acestuia un spor de sase luni de inchisoare, finantatorul Stelei avand astfel o condamnare de trei ani si jumatate de detentie.

In 14 august, Curtea de Apel Bucuresti va judeca o cerere formulata de Gigi Becali de intrerupere a executarii pedepsei. Solicitarea a fost respinsa de Tribunalul Bucuresti, insa decizia a fost contestata de Gigi Becali.

Judecatorul Florin Purigiu, de la Tribunalul Bucuresti, care a decis sa-i respinga lui Becali cererea de intrerupere pentru trei luni a pedepsei de trei ani de inchisoare primita in dosarul schimbului de terenuri cu MApN, a motivat ca din probele administrate in cauza rezulta fara echivoc ca acesta nu indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a beneficia de acest drept.

Magistratul a aratat ca motivele invocate de acesta "nu constituie imprejurari speciale si nu sunt de natura a avea consecinte grave asupra situatiei patrimoniale a condamnatului, asupra societatilor comerciale controlate de acesta ori asupra echipei de fotbal Steaua Bucuresti".

La 10 iulie, cererile lui Gigi Becali si Dumitru Cioflina de schimbare a regimului de detentie din semideschis in deschis, astfel incat sa poata fi lasati sa iasa din penitenciar intre anumite ore, au fost respinse de Judecatoria Sectorului 5, hotararea instantei fiind definitiva.

Doua zile mai tarziu, o alta solicitare a lui Becali, de invoire pentru a participa la inmormantarea matusii sale, a fost respinsa de conducerea Penitenciarului Jilava.