Sase persoane au murit sambata dupa-amiaza in regiune italiana Calabria in urma unei coliziuni violente intre un tren regional si o masina care transporta muncitori romani angajati la culesul clementinelor, potrivit unor surse si companiei de cai ferate, relateaza Mediafax. Potrivit Corriere della Sera, in autovehicul se aflau cetateni romani si bulgari.

Compania publica de cai ferate Ferrovie dello Stato a anuntat ca accidentul s-a produs in jurul orei 16.15 GMT (18.15 ora Romaniei) la o trecere la nivel cu calea ferata situata intre garile Rossano si Mirto Crosia, in partea de est a regiunii Calabria.

Din motive inca necunoscute, la trecerea la nivel cu calea ferata, care nu este administrata de compania FS ci este privata, trenul care plecase din Sibari nu a reusit sa evite impactul cu masina, un Fiat Multipla, care a fost proiectata la circa 20 de metri distanta, arata Mediafax.

Doi muncitori romani au coborat din vehicul pentru a ridica bariera si au reusit sa se salveze.

Potrivit presei italiene, este posibil ca mecanicul de tren sa figureze printre victime, precum si proprietarul terenului pe care munceau romanii, informeaza agentia de presa citata.

Fortele de ordine venite la fata locului au estimat ca vor fi necesare mai multe ore pentru recuperarea cadavrelor celor sase persoane incarcerate in caroseria trenului si a masinii.