Mai multi muncitori care lucrau la constructia unui drum la Timisul de Jos (Brasov) au anuntat pompierii, luni dimineata, dupa ce au gasit, in timpul sapaturilor, cateva grenade, ulterior fiind descoperite aproximativ 160 de grenade si trei mine antipersonal datand din Primul Razboi Mondial, relateaza Mediafax.

Imediat dupa solicitare, o echipa de pirotehnisti de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Brasov a ajuns la locul indicat, iar in urma sapaturilor au fost descoperite 157 de grenade ofensive si trei mine antipersonal, in zona Dambul Morii, Timisul de Jos.

"Initial au fost gasite doua-trei grenade din primul razboi mondial, de catre muncitori care lucrau acolo la un drum. Au fost gasite apoi mai multe grenade, circa 160, si se pare ca vor mai fi gasite si altele", a spus Ciprian Sfreja, purtator de cuvant al ISU Brasov.

Zona a fost complet izolata de catre pompieri deoarece exista pericolul unor explozii. Munitia va fi ridicata si depozitata in conditii de siguranta, urmand sa fie distrusa de pompieri, a precizat sursa citata.