Presupusul ucigas al preotului Tudor Marin de la Biserica 'Sfantul Ioan Botezatorul' din municipiul Focsani a fost identificat de politisti, sambata seara, fiind retinut la el in apartament, anunta Agerpres. Ioan Lefter, prim-procurorul de pe langa Tribunalul Vrancea, a declarat ca autorul crimei este Florentin Puscoiu (30 ani), din Focsani. Presupusul criminal le-a spus anchetatorilor ca sambata dimineata a mers la preotul Tudor Marin cu cateva versete din Biblie si i-a cerut acestuia sa i le explice. Nemultumit de raspunsul primit, criminalul l-a lovit pe preot cu un cutit in cap si abdomen.

Anchetatorii incearca sa afle si ce i s-a intamplat tanarului in Italia, intrucat se pare ca si-a schimbat foarte mult comportamentul de la intoarcerea in tara. In ultimul timp, tanarul a achizitionat mai multe carti de religie si pentru ca nu a gasit raspunsurile dorite, a mers la preoti. Tanarul nu este in relatii bune nici cu familia, zilele trecute el amenintandu-si mama cu un cutit.

Florentin Puscoiul si-a recunoscut fapta si a declarat ca o regreta.

Duminica dimineata autorul crimei a fost retinut pentru 24 de ore si urmeaza sa fie dus in fata instantei.

Florentin Puscoiu a mai fost cercetat, in luna noiembrie a anului trecut, pentru port de cutit in spatii publice.

Reamintim ca preotul paroh de la Biserica 'Sfantul Ioan Botezatorul', Tudor Marin, a fost injunghiat mortal sambata dimineata in biserica in care slujea si a murit la scurt timp.

Femeia care vinde lumanari la biserica, Fanica Manea a relatat, pentru AGERPRES, ca in jurul orei 10,30 a intrat in lacasul de cult un barbat imbracat in negru care a cerut o lumanare, dupa care a mers la preot. 'Nu s-a rugat nici o clipa. A mers la preot si i-a cerut explicatii cu privire la citate din Biblie. Apoi l-a injunghiat si a fugit', a spus femeia.

Preotul Tudor Marin era socrul liderului sindical Vasile Marica.