Un numar de 11 soldati americani de la baza militara Mihail Kogalniceanu au participat, duminica, la salvarea celor patru persoane care se aflau in masina care a cazut de la 200 de metri in gol de pe serpentinele de la Posada, relateaza Agerpres.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, Raluca Brezeanu, americanii, dintre care doi paramedici si doi asistenti medicali, se aflau intamplator in zona atunci cand masina cu patru pasageri, intre care doi minori, a iesit in afara partii carosabile pe DN 1, pe serpentinele de la Posada, si a cazut de la o diferenta de nivel de aproximativ 200 de metri.

La operatiunea de salvare au participat angajati ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, politisti din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova si angajati din cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta Prahova, dar si un ofiter din cadrul Directiei Rutiere a Inspectoratului General al Politiei Romane.

Seful Serviciului Judetean de Ambulanta Prahova, Daniel Niculae, a declarat, pentru Agerpres, ca victimele au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta din Ploiesti.

Unul dintre copii prezenta un traumatism toracic sever, iar celalalt doar escoriatii, in timp ce in cazul unuia dintre adultii care au ajuns la spital exista o suspiciune de fractura de bazin.

O masina in care se aflau patru persoane - trei pasageri si soferul - a cazut, duminica dupa-amiaza, de la o distanta de aproximativ 200 de metri in gol de pe serpentinele de la Posada (DN 1), in conditiile in care carosabilul in zona era umed.