Un puternic seism cu magnitudinea 6,8 a lovit duminica dimineata sud-vestul Siberiei, in apropiere de frontiera mongola, fara a face insa victime sau pagube materiale, au anuntat ministerul rus pentru situatii de urgenta si Institutul american de geofizica (USGS), citate de AFP.

Epicentrul seismului, care s-a produs la ora 13,20 (06,20 GMT), a fost localizat la circa o suta de kilometri est de orasul Kizil, capitala republicii Tuva, la o adancime de 11 km.

Aceasta regiune izolata si putin populata este una dintre zonele cu cea mai mare activitate seismica a Rusiei, alaturi de coasta sa pacifica.

Potivit agentiei RIA-Novosti, cutremurul, cu o durata de patru pana la cinci minute, a fost resimtit in intreaga provincie Tuva.

"Tablourile agatate pe pereti au cazut", a spus o femeie din localitatea Novokuznetkaia, iar alti oameni au afirmat ca s-au spart geamurile de la mai multe case.

Cutremurul a fost resimtit pana la Krasnoiarsk, unul dintre marile orase ale Siberiei occidentale, cu o populatie de un milion de locuitori.