De două tiebreakuri a avut nevoie Madison Keys (favorită 18) pentru a o învinge pe Irina Begu în turul al doilea al turneului WTA 1000 de la Madrid. A fost un meci intens, de două ore și 11 minute, iar finalista de la US Open din 2017 a fost mai inspirată în momentele care au făcut până la urmă diferența (7-6(3), 7-6(6)).

Irina BeguFoto: Jean Catuffe/Dppi / Zuma Press / Profimedia

Irina Begu, învinsă de Madison Keys în turul al doilea de la WTA Madrid

Madison a fost mai precisă în debutul partidei, americanca producând primul break al duelului în gameul al treilea. După ce Keys s-a distanțat la 3-1 și 4-2, Irina a intrat în sfârșit cu adevărat în meci.

Jucătoarea noastră a început să pună probleme de la retur, iar cele șase mingi de break ratate în al șaselea game stau mărturie.

Câteva minute mai târziu, Begu a dus la bun sfârșit tentativa de a câștiga contra serviciului, iar manșa s-a echilibrat (5-5, iar mai apoi 6-6).

Din păcate, Irina nu a avut limpezime în decizii, iar cele două servicii pierdute au cântărit până la urmă decisiv în câștigarea tiebreakului de către americancă (scor 7-3).

Setul al doilea a adus primul break la scorul de 2-2, fiind pentru prima dată în manșă când Begu a trecut în avantaj.

Din păcate, Irina nu a putut profita de oportunitatea ivită, iar Keys a venit cu rebreakul (3-3). Cu probleme la serviciu, Begu a cedat treptat inițiativa, iar forehandul americancei a produs unele daune în defensiva jucătoarei noastre.

S-a ajuns la 5-3 pentru Keys, iar americanca urma la serviciu pentru a închide partida de pe Terenul 7 din complexul de la Caja Magica.

Cu o defensivă mai bună de pe baseline (a variat mingile mai înalte cu sliceurile), Begu a pus-o în dificultate pe adversară, iar Irina a realizat breakul la ultima strigare (5-4).

Irina nu a scăpat însă de emoții, ea fiind nevoită în gameul imediat următor să salveze trei mingi de meci. În plus, la 6-5 pentru adversară Begu a revenit în gameul de serviciu de la 0-30, iar tabela avea să consemneze tiebreakul (al doilea al partidei).

Din păcate, nici acest tiebreak nu a fost cu noroc pentru Irina. După ce a mai salvat o minge de meci (a patra) la 6-5, Begu nu a mai avut ce face la un backhand impecabil în lungul liniei trimis de adversară. Victoria (8-6) a venit după un meci care a durat două ore și 11 minute.

De știut după meciul dintre Irina Begu și Madison Keys

  • A fost doar al doilea turneu pe care Irina l-a jucat după revenirea pe teren (accidentată, sportiva noastră a lipsit din circuitul WTA între septembrie 2023 și martie 2024).
  • În urma acestei victorii, Madison conduce cu 2-0 în meciurile directe cu Begu. Prima victorie a venit în 2016, la Miami, scor 6-3, 6-1.
  • Aflată în prezent pe locul 128 în ierarhia mondială, Begu va pierde puncte importante după eliminarea prematură de la Madrid, iar în clasamentul WTA Live se găsește pe 165 (coborâre de 37 de poziții).
  • Pentru prezența pe tabloul principal de la Caja Magica, Irina Begu va primi un premiu în valoare de €30,255 și 35 de puncte în ierarhia WTA de simplu.
  • Sorana Cîrstea va juca joi cu Alexandra Eala, locul 170 WTA, din Filipine. Cap de serie 27 la Caja Magica, Sorana nu a mai întâlnit-o până acum în circuitul mondial pe Alexandra.
  • România mai are o altă reprezentantă în turul al doilea de la Madrid, pe Jaqueline Cristian (meci cu Barbora Krejcikova, 27 WTA, câștigătoare de Grand Slam - Roland Garros 2021).
  • Tablourile WTA și ATP de simplu de la Madrid pot fi urmărite în direct pe canalele Digisport.

Mutua Madrid Open este un turneu din categoria WTA 1000 ce se desfășoară în perioada 22 aprilie - 5 mai. Se joacă pe zgură, iar campioana en-titre este Aryna Sabalenka. Turneul este dotat cu premii totale în valoare de €7,877,020.