​Novak Djokovic a avut parte de un start lansat de US Open 2023, sârbul trecând lejer, scor 6-0, 6-2, 6-3, de Alexandre Muller (Franța - 84 ATP). În urma acestei victorii, Nole va reveni pe prima poziție a ierarhiei mondiale.

Novak DjokovicFoto: COREY SIPKIN / AFP / Profimedia

>> Val de indignare după un derapaj verbal la US Open 2023 - Declarația considerată oribilă până și de Nick Kyrgios

>> VIDEO Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi la US Open

Meciul de pe Arthur Ashe a fost unul fără pic de dramatism, francezul „apărând” pe tabelă doar în gameul al nouălea (la 6-0 și 2-0 pentru Djoker).

S-a jucat într-o singură direcție, iar Muller se poate lăuda cu cinci gameuri câștigate împotriva recordmanului de titluri de Grand Slam. Spre dezamăgirea plătitorilor de bilet, meciul de pe imensul Arthur Ashe s-a încheiat după doar o oră și 35 de minute.

De știut:

  • În partidele din runda inaugurală de la US Open, Novak Djokovic are 17-0 de-a lungul carierei.
  • În clasamentul ATP Live, Djokovic a urcat pe primul loc, el urmând să revină pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei la finalul US Open indiferent de rezultatele din turneu (lui Alcaraz i s-au scăzut cele 2000 de puncte câștigate la ediția precedentă, în timp ce Nole nu a participat anul trecut la Grand Slamul de la New York pentru că nu a fost vaccinat împotriva Covid-19).
  • În turul al doilea, Djokovic va da peste Bernabe Zapata Miralles (Spania - locul 76 ATP).

Rezumatul partidei dintre Djokovic și Muller

Sursa video: Eurosport