FCSB nu a ajuns la un acord cu CSA Steaua pentru a disputa derbiul cu Dinamo pe Stadionul Ghencea, iar partida s-a jucat în cele din urmă pe Stadionul Arcul de Triumf. După ce a asistat la meciul din etapa a doua a Superligii (2-1), premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre ce s-a întâmplat în tribune.

Suporterii echipei FCSBFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

Marcel Ciolacu spune că FCSB va juca în Ghencea

Făcând aluzie la asigurarea de terorism solicitată de CSA Steaua pentru închirierea arenei către FCSB, Ciolacu a spus că nu a văzut asemenea acte în tribune și a asigurat din nou că gruparea lui Gigi Becali va juca în viitor în Ghencea.

„Mă bucur mult că Dinamo e din nou în Liga I. M-am uitat şi în tribune să văd terorismul, dar nu l-am văzut. Pentru un asemenea derby, da, e un stadion mic. Nici gazonul nu a fost formidabil. Dar a fost un meci frumos.

Nu sunt specialist în clauze, aştept raportul corpului de control. Rămân la părerea că stadioanele sunt pentru echipele de fotbal.

Sunt ferm convins că până la urmă FCSB va juca în Ghencea, e un lucru normal, nu e un moft al nimănui, e o solicitare normală. Orice echipă poate juca şi în Ghencea.

Până la următorul meci m-a invitat domnul Grindeanu la Rapid, aşa că o să merg la Rapid.

Nu vreau să am discuţii, nu îl cunosc nici pe domnul Talpan, nici pe domnul Becali, ne-am văzut de două ori în viaţă şi atunci foarte scurt.

Eu vorbesc despre un lucru normal, nu se poate să avem echipe de această talie şi să fie anumiţi funcţionari care să confunde bunurile statului şi să le gestioneze după bunul plac. Acest lucru nu o să îl permit. Vom vedea dacă a fost un prejudiciu” - Marcel Ciolacu.

FCSB și CSA Steaua, scandal pentru închirierea Stadionului Ghencea

Miercuri, Clubul Sportiv al Armatei Steaua a informat într-un comunicat de presă că negocierile cu FCSB pentru punerea la dispoziţie a stadionului din Bulevardul Ghencea pentru derby-ul cu Dinamo, au intrat în impas din cauza faptului că gruparea patronată de Gigi Becali nu a pus la dispoziţie poliţa de asigurare pentru acte de vandalism şi terorism şi biletul la ordin pentru asigurarea protecţiei gazonului.

Derby-ul FCSB - Dinamo, din cadrul etapei a 2-a a Superligii, ar fi putut fi prima partidă disputată de formaţia patronată de Gigi Becali pe stadionul Steaua după ce aceasta obţinuse aprobare de la ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr. Suporterii echipei Steaua, din Liga a II-a, s-au arătat de-a lungul timpului împotriva disputării partidelor echipei FCSB pe stadionul din Bulevardul Ghencea.

Corpul de control al premierului Marcel Ciolacu efectuează, începând de joi, verificări cu privire la activitatea Clubului Sportiv al Armatei Steaua, cercetând, între altele, modul de administrare a Complexului sportiv Steaua Ghencea.

Inspectorii guvernamentali vor efectua controale asupra modului de obţinere a veniturilor din exploatarea complexului şi a cheltuielilor de funcţionare a acestora, urmare şi a unor relatări ale presei sportive pe acest subiect. Perioada pentru care se realizează controlul este de la 1 ianuarie 2021 până în prezent, scrie Agerpres.