CFR Cluj continuă perioada de schimbări la nivelul lotului de jucători, formația din Gruia anunțând luni despărțirea de Andrei Burcă (30 de ani), triplu campion al României alături de formația din Ardeal.

Andrei BurcaFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Andrei Burcă o părăsește pe CFR Cluj - Va juca la Al-Akhdoud în Arabia Saudită

„Cluburile CFR 1907 Cluj şi Al-Akhdoud au ajuns la un acord privind transferul definitiv al fundaşului Andrei Burcă la formaţia din primul eşalon al Arabiei Saudite”, precizează CFR Cluj pe site-ul oficial.

Venit la gruparea clujeană în vara anului 2019, Burcă a devenit rapid unul dintre pilonii de rezistenţă din apărarea echipei.

În cele patru sezoane în care a îmbrăcat tricoul alb-vişiniu, fundaşul central a bifat 163 de meciuri şi a câştigat, alături de CFR, 3 titluri de campion şi o Supercupă a Românie.

În competiţiile europene, Burcă a jucat în 45 de partide pentru CFR Cluj, fiind marcator în meciul câştigat cu Celtic, de la Cluj, victorie care a adus calificarea în primăvara europeană în sezonul 2019/2020.

Evoluţiile excelente de la CFR Cluj l-au propulsat în echipa naţională a României şi i-au făcut pe specialiştii din fotbal să îl declare, în numeroase rânduri, cel mai bun fundaş central din campionatul intern, menţionează cfr1907.ro.

Burcă este cotat în acest moment de Transfermarkt la €3,7 milioane, iar cea mai mare valoare conform sursei citate a avut-o în iunie 2022: €4 milioane.