Deloitte și UiPath își extind alianța strategică globală prin introducerea unei noi metodologii de implementare a software-ului dezvoltat de SAP, liderul global în soluții de planificare a resurselor companiilor (enterprise resource planning - ERP). Metodologia inovatoare creată prin extinderea acestei alianțe este bazată pe inteligența artificială (IA) și poate îmbunătăți eficiența procesului de transformare a businessului prin implementarea uneia dintre cele mai folosite soluții de ERP a SAP, SAP S/4HANA®, ori a procesului de migrare către aceasta. De asemenea, aceasta contribuie la simplificarea și eficientizarea utilizării zilnice a soluției SAP de către companii.

Andrei IonescuFoto: Deloitte Romania

Această colaborare combină expertiza Deloitte atât în transformarea businessului prin implementarea software-ului SAP, cât și în domeniul inteligenței artificiale, cu tehnologiile de automatizare și de inteligență artificială ale UiPath, liderul de piață în automatizarea proceselor prin soluții care pot îmbunătăți fluxurile de lucru ale companiilor, interfețele și experiențele pe care le oferă clienților lor. Extinderea alianței ajută, de asemenea, companiile să-și accelereze procesele de migrare către cloud și de automatizare a sistemelor, inclusiv prin soluții bazate pe IA. De altfel, Deloitte este recunoscută la nivel global ca furnizor de top al soluțiilor SAP și de IA.

„Transformarea businessului prin implementarea unei noi platforme ERP sau prin migrarea la o versiune nouă este probabil unul dintre cele mai complexe proiecte prin care poate trece o companie, deoarece poate necesita numeroase tipuri de resurse, modificări semnificative ale proceselor interne și o durată mare timp. Prin urmare, asistența specializată în adaptarea proceselor interne și în implementarea și operarea acestor tehnologii reprezintă o zonă în care expertiza noastră este foarte solicitată. Datorită extinderii acestei alianțe, companiile vor beneficia de o combinație între soluția UiPath de automatizare bazată pe inteligență artificială, experiența vastă a Deloitte în implementarea proceselor ample de transformare tehnologică și capacitatea platformei SAP de a oferi soluții inteligente, interconectate, cu o gamă largă de aplicații", a declarat Andrei Ionescu, Consulting Market Leader, Deloitte România.

Alianța Deloitte-UiPath, anunțată în 2019, a fost inițiată pentru a permite dezvoltarea și implementarea comună a soluțiilor de automatizare robotizată a proceselor (robotic process automation – RPA) și s-a extins ulterior în domenii precum definirea strategiei privind inteligența artificială și implementarea de programe de automatizare inteligentă (intelligent automation - IA) care ajută companiilor în procesele de digitalizare și de modernizare. Acestea pot obține astfel un avantaj competitiv prin optimizarea proceselor de afaceri și prin reducerea timpului petrecut pentru îndeplinirea sarcinilor manuale, care necesită numeroase resurse.

La nivel global, Deloitte este recunoscută de mai mulți ani ca lider în consultanța în tehnologie și în consultanța pentru transformarea digitală - acoperind toate domeniile, de la strategie și inovație la operațiuni IT -, inclusiv prin parteneriate cu Adobe, Apple, Facebook, Amazon, SAP, Salesforce, UiPath și alți giganți din domeniul tehnologiei.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanță fiscală și juridică, consultanță, consultanță financiară și managementul riscului către aproximativ 90% din companiile prezente în topul Fortune Global 500® și către mii de companii din sectorul privat. Experții firmei contribuie la atingerea unor rezultate măsurabile și de durată, care ajută la consolidarea încrederii în piețele de capital, care permit companiilor să se transforme, să prospere și să deschidă calea către o economie mai puternică, către o societate mai echitabilă și o lume sustenabilă. Cu o istorie de peste 175 de ani, Deloitte acoperă peste 150 de țări și teritorii. Obiectivul său este să creeze un impact vizibil în societate cu ajutorul celor aproximativ 457.000 de profesioniști la nivel mondial.

Deloitte România este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale din țara noastră și oferă, în cooperare cu Reff & Asociații | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanță fiscală, servicii juridice, de consultanță și managementul riscului, consultanță financiară, soluții de servicii și consultanță în tehnologie, precum și alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 3.400 de profesioniști.

Pentru a afla mai multe despre rețeaua globală a firmelor membre, vă rugăm să accesați www.deloitte.com/ro/despre.