Vineri, în spitalele din România mai era liber un singur pat la ATI COVID, după mai multe zile în care nu a fost liber niciun loc pentru pacienții cu COVID-19 care au nevoie de terapie intensivă.

Terapie Intensiva COVID-19Foto: Profimedia Images

Autoritățile au anunțat că vineri, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.600 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 164 paturi ATI destinate pacienților cu COVID-19, autoritățile precizând că acestea sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

La acest moment, 1.729 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări și este disponibil 1 pat ATI, altul decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Autoritățile precizează că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare, iar în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care au anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.