Scandalurile care au marcat la tot pasul scurtul mandat al lui Vlad Voiculescu

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 14 aprilie 2021, 13:43 Actualitate | Sanatate


Vlad Voiculescu
Foto: AGERPRES
​Doar 4 luni fără o săptămână. Atât a rezistat Vlad Voiculescu în funcția de ministru al Sănătății, în cel de-al doilea mandat. Venit la conducerea Ministerului Sănătății într-o perioadă extrem de complicată - suprapusă peste al treilea val al pandemiei, care pare a fi cel mai dur de până acum, și debutul celei mai ample campanii de vaccinare din istoria recentă - scurtul său mandat a fost marcat de scandaluri la tot pasul. Câte dintre ele au fost însă întemeiate și câte au fost umflate de o parte a presei sau de adversarii politici?

 • 1. Scandalul transparentizării datelor privind vaccinarea împotriva COVID-19
De departe cel mai important scandal care a marcat al doilea mandat de ministru al lui Vlad Voiculescu. Ministerul Sănătății a publicat, pe data de 4 martie, în premieră de la debutul pandemiei în România, situația testărilor și a spitalizărilor în fiecare județ, precum și situația vaccinărilor în fiecare centru de vaccinare, pe platforma data.gov.ro. Publicarea acestor date a fost coordonată de Ștefan Voinea, consilier onorific al ministrului Sănătății. Câteva zile după această mișcare, Vlad Voiculescu a fost erou pe rețelele de socializare.

4 zile mai târziu, premierul Florin Cîțu anunța însă că Corpul de control al Guvernului se va autosesiza cu privire la respectarea legislaţiei de către Ministerul Sănătății în acest caz. Pe 9 aprilie, Corpul de control al prim-ministrului a transmis Ministerului Public o sesizare penală in rem, ca urmare a verificărilor preliminare efectuate la Ministerul Sănătății și la celelalte instituții din subordinea sau coordonarea Guvernului care au atribuții legale în privința gestionării platformei naționale privind vaccinarea - Registrul Electronic Național de Vaccinări.

În aceeași zi, Ministerul Sănătății a reacționat, arătând că informațiile "pe care le putea accesa din Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) nu erau secretizat", iar consilierul onorific al lui Vlad Voiculescu avea dreptul să le acceseze fără vreo formalitate suplimentară.

 • 2. Incendiul de la Institutul Matei Balș și misterul din jurul raportului
În dimineața zilei de 29 ianuarie, la doar o lună de când Vlad Voiculescu era ministru, un incendiu izbucnea, în jurul orei 6:00 dimineața, într-unul dintre pavilioanele Institului de Boli Infecțioase Matei Balș din București. 20 de pacienți COVID-19 care erau internați în pavilionul cuprins de incendiu au murit în acea zi sau în săptămânile care au urmat, după ce au fost transferați. Nu este clar nici până acum câți au murit din cauza incendiului și câți din cauza infecției cu COVID-19 sau a altor afecțiuni de care sufereau.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat la acea vreme un raport după incendiul de la Institutul Matei Balș, condus de o viață de Adrian Streinu Cercel. Acel raport nu a mai fost prezentat până în ultima zi a mandatului de ministru al lui Vlad Voiculescu.

 • 3. Comunicarea slabă și plecarea rapidă a lui Bogdan Oprea
Perceput ca un politician care comunică bine pe rețelele de socializare, Vlad Voiculescu nu a reușit sau nu și-a propus o comunicare la fel de transparentă și la ministerul pe care l-a condus. Într-o perioadă extrem de complicată, în care activitatea Ministerului Sănătății este mereu sub lupă, instituția a excelat prin comunicare slabă sau târzie pe teme-cheie.

Ministerul Sănătății are o Direcție pentru relații cu presa, afaceri europene şi relaţii internaţionale. Directorul Direcției, Oana Grigore, a fost practic purtătorul de cuvânt al tuturor miniștrilor Sănătății din ultimii ani. Este percepută de jurnaliști ca un purtător de cuvânt care se ferește să dea informații delicate, dar care cunoaște bine Ministerul Sănătății, stăpânește domeniul și cu care jurnaliștii "își fac treaba" bine și rapid pe informații esențiale, la zi. Vlad Voiculescu a ales să nu colaboreze cu Oana Grigore sau să o facă foarte puțin.

Pe 27 ianuarie, la o lună după venirea lui Vlad Voiculescu la minister, Bogdan Oprea, fost purtător de cuvânt al lui Traian Băsescu la Administrația Prezidențială, era numit consilier la cabinetul lui Vlad Voiculescu, cu atribuții de purtător de cuvânt. Bogdan Oprea avea să reziste în această funcție mai puțin de două luni, după gafe repetate de comunicare, o slabă cunoaștere a domeniului sănătății și după ce și-a ostilizat în timp record o mare parte dintre jurnaliștii acreditați la Ministerul Sănătății.

După plecarea lui Bogdan Oprea, comunicarea la Ministerul Sănătății a rămas într-o zonă gri: conferințe de presă rare sau anunțate cu mai puțin de o oră înainte, postări pe pagina de Facebook a ministrului, un purtător de cuvânt "oficial" - Oana Grigore - lăsat fără informații de echipa lui Vlad Voiculescu și consilieri pe comunicare ai ministrului care se scuzau în fața jurnaliștilor că nu pot oferi informații, deoarece nu au atribuția de purtător de cuvânt.

 • 4. Scandalul evacuării în miez de noapte a Spitalului Foișor
Vinerea trecută, transformarea Spitalului de Ortopedie Foișor în spital suport COVID-19, printr-un Ordin semnat de Raed Arafat și avizat de Vlad Voiculescu, s-a transformat într-un nou prilej de atac la ministrul Sănătății. Imaginile cu pacienți non-COVID evacuați la o oră târzie, când afară era deja întuneric, unii dintre ei pe targă, au făcut înconjurul televiziunilor. Într-o declarație de presă dată două zile mai târziu, ministrul Sănătății spunea că i-a sunat personal pe toți pacienții externați de la Foișor.

Informațiile HotNews.ro arată însă că decizia transformării Spitalului Foișor în spital COVID-19 era una așteptată de mult timp, cunoscută de managerul spitalului, aflat în funcție de aproape 25 de ani și care s-a opus în permanență, iar necesitatea a fost dată de faptul că în București nu mai erau de peste o săptămână paturi ATI libere pentru pacienți COVID-19, mulți dintre aceștia fiind intubați direct în Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor. Practic, evacuarea putea începe vineri încă de la ora 11:00, înainte de prânz, dar managerul a tras de timp și a început-o la orele serii, într-un haos generalizat. Surse din Ministerul Sănătății au declarat pentru HotNews.ro că reprezentanții instituției au discutat cu managerul de la Foișor despre iminenta evacuare a pacienților non-COVID și transformarea în spital suport COVID în fiecare zi a săptămânii trecute. De ce a fost ales Spitalul Foișor pentru a fi transformat în suport COVID? Simplu: este un spital de ortopedie unde se fac operații în marea lor majoritate programate, nu este un spital de urgență. Un pacient COVID care nu mai poate respira și are nevoie de loc pe un pat de spital este o urgență medicală infinit mai mare.

În plus, Spitalul Foișor nu se află în subordinea Ministerului Sănătății, ci a ASSMB - Primăria Capitalei. Managerul spitalului a refuzat transferul pacienților non-COVID o zi întreagă, iar transferul a început abia seara, după ce Raed Arafat l-a sunat pe premierul Florin Cîțu, iar Florin Cîțu pe primarul Nicușor Dan.

 • 5. Cei 3 pacienți care au murit sufocați în TIR-ul de la Spitalul Victor Babeș
Nici nu se stinseseră bine ecourile scandalului de la Spitalul Foișor, iar după doar 3 zile izbucnea scandalul de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din București, unde 3 paciente COVID-19 au murit sufocate după o defecțiune în urma căreia s-a oprit alimentarea cu oxigen. De această dată, ministrul Sănătății a fost acolo imediat după tragedie și înainte ca informația să apară în presă. Tragedia s-a produs într-o unitate mobilă de Terapie Intensivă pentru pacienți COVID-19 - în fapt un TIR dotat cu aparatură ATI.

Mulți au acuzat faptul că Vlad Voiculescu a organizat o conferință de presă pe această temă abia a doua zi după-amiază, la presiunea jurnaliștilor, care ceruseră declarații încă de la orele dimineții. În seara tragediei, premierul Florin Cîțu și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, au ținut o conferință de presă la Guvern, în care Raed Arafat a vorbit, la miezul nopții, mai bine de o oră și a răspuns întrebărilor jurnaliștilor. În aceeași seară, ministrul Sănătății posta o reacție pe pagina sa de Facebook, în care transmitea condoleanțe familiilor victimelor.

Dincolo de reacția târzie a ministrului Sănătății, un fapt de necontestat este că TIR-urile au fost donate vara trecută Inspectoratului pentru Situații de Urgență, aflat în subordinea DSU-Raed Arafat, în urma unei campanii umanitare derulate de Fundațiile SMURD și Mereu Aproape. TIR-urile au fost relocate de-a lungul timpului de Departamentul pentru Situații de Urgență la mai multe spitale COVID din țară unde era criză de paturi. Unekle dintre ele au avut diverse defecțiuni și au necesitat reparații. De asemenea, Spitalul Victor Babeș nu se află în subordinea Ministerului Sănătății, ci a Primăriei Capitalei - ASSMB.

 • 6. Cu mască sau fără mască?
Într-o perioadă delicată, în care purtarea măștii în spațiile publice, atât închise, cât și deschise, este obligatorie, iar măsura este susținută chiar de instituția pe condus-o, Vlad Voiculescu a fost surprins de 3 ori de presă fără mască în spații publice închise: o dată pe holurile Parlamentului și de două ori în clădirea Ministerului Sănătății. Fără a fi cel mai mare păcat al scurtului său mandat, imaginile cu ministrul Sănătății fără mască au făcut de fiecare dată deliciul publicului și s-au transformat în scandaluri de presă. De altfel, la prima abatere - după ce a fost surprins fără mască pe holul Parlamentului - Vlad Voiculescu a fost amendat cu 1.500.

 • 7.Ultimul scandal - Ordinul care schimbă criteriile de carantinare
Un ordin elaborat de Ministerul Sănătății, care introduce noi criterii pentru instituirea carantinei în localități - în sensul că, pe lângă rata de incidență a cazurilor Covid-19, se va lua în calcul și nivelul de testare, precum și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI - a apărut aseară în Monitorul Oficial. Ordinul este semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, omul din echipa lui Vlad Voiculescu care avea în sarcină gestionarea crizei COVID-19.

Aseară târziu, după ora 1:00 AM și după ce scandalul luase amploare în presă, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care arăta că Bucureștiul nu va fi carantinat. "Nivelul de testare Covid19 devine unul dintre factorii principali, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Se definește de asemenea carantinarea zonală. Ca și până acum, decizia de carantinare se ia pe baza mai multor factori, și nu automat. Și nu, noile criterii nu duc la carantinarea Capitalei de Paște la fel cum nu duceau nici cele vechi. Niciuna dintre deciziile deja anunțate ale guvernului nu se schimbă", scria noaptea trecută Vlad Voiculescu pe Facebook.

Chiar dacă despre o eventuală modificare a criteriilor de carantinare se vorbea de mult timp, despre acest Ordin s-a speculat că ar fi apărut în Monitorul Oficial fără ca premierul Florin Cîțu să știe despre el. În această dimineață, Florin Cîțu a cerut demiterea lui Vlad Voiculescu.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

13715 vizualizari

 • -4 (40 voturi)    
  Nu e o dramă... (Miercuri, 14 aprilie 2021, 13:48)

  fdaniel [utilizator]

  Mie-mi pare rău de el, nu mi se pare că e un bandit dar trebuie să plece. Fie și numai pentru a detensiona situația privind sistemul sanitar.
  Nu e nici primul, nici ultimul, nici un diamant (sic), nici un capăt de țară.
  Ar fi păcat să se învântorșeze ambițu-n Cioloș (așa cum arată primele semne) și să se certe în Coaliție = pesede / aur câștigă :(
  • +1 (15 voturi)    
   oare? (Miercuri, 14 aprilie 2021, 14:08)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui fdaniel

   De unde atata drama? Suntem in plina comedie , cu toti bufonii pe scena.
  • +5 (13 voturi)    
   Mda (Miercuri, 14 aprilie 2021, 14:36)

   gamma [utilizator] i-a raspuns lui fdaniel

   Nu stiu insa cati din popor vor fi pacaliti de aceasta demonstratie ridicola de "dreptate" (mai ales nu e vorba de poporul psdist ) . In plus nu stiu daca vreau ca USR sa devina si ei nevertebrate puse pe business doar ca sa ramana relevanti .
  • +1 (3 voturi)    
   Pai tocmai (Miercuri, 14 aprilie 2021, 21:59)

   Vasilake [utilizator] i-a raspuns lui fdaniel

   Spui ca "pentru a detensiona situația privind sistemul sanitar". Pai tocmai, ca tensiunea a fost provocata de media care, stim cu totii, majoritatea sunt la cheremul PSD-ului si al acolitilor lor. Iar cei care nu sunt la ordin au fost deranjati de faptul ca in sedinta de guvern Voiculescu s-a opus mituirii media din bani publici. Asa ca practic toti s-au pus cu aruncat cu rahat in el. E atat de simplu.
   • -1 (1 vot)    
    ... (Joi, 15 aprilie 2021, 8:58)

    prio [utilizator] i-a raspuns lui Vasilake

    nu observati cum Rafila isi face loc cu televiziunile?/
    Unde isi face loc ??
    Unde credeti ?
    Este cel mai aprig combatant pe frontul anti orice.
 • +5 (25 voturi)    
  nu-i mai luati apararea aiurea (Miercuri, 14 aprilie 2021, 13:51)

  Mistrelutz [utilizator]

  si nu mai veniti cu texte gen'nicia aia dinainte n-au fost mai buni. Omu' nu avea ce cauta la ministerul sanatatii. O avea el multe calitati,nu zic nu..dar nu de manager si nu de comunicare..in special NU de comunicare.
  Si usr-plus sa nu mai planga atat si sa arunce in aer toata guvernarea pentru un om. Asa sta toata alianta lor?intr-un om ?chiar nu au nimic mai bun ?
  • +5 (7 voturi)    
   Ce comunicare (Miercuri, 14 aprilie 2021, 17:29)

   therealpaulie [utilizator] i-a raspuns lui Mistrelutz

   Toti o dau in sus si jos cu comunicarea.
   Sanatatea romaneasca e in colaps total si e o gaura neagra pentru buget.
   Iar romanul are un fetis sa se uite la televizor cum sistemul sanitar in colaps omoara oamenii si astepata .... Ce asteapta?

   Asteapta reforme? Asteapta curatarea sistemului? Astepata scoaterea la lumina a coruptiei?

   Nu.. nici gand. Astepata COMUNICARE! Sa vina ministrul si sa COMUNICE ca a fost demis electricianul sau doctorul X si ca mai departe urmareste cu ingrijorare. Si gata, de maine la fel.
   • 0 (0 voturi)    
    Sa le spui oamenilor ca sunt furati ca in codru (Vineri, 16 aprilie 2021, 10:20)

    clint [utilizator] i-a raspuns lui therealpaulie

    nu e o strategie politca prea desteapta. Oamenii se satura si scot televizorul din priza, nu mai ies la vot, si PSD castiga. In afara de cativa elitisti sictiriti pe viata, carora mesajul lui VV li se potriveste ca o manusa, majoritate oamenilor simpli inteleg ca v-au votat si voi ca certati.

    USR si-a luat mantra asta cu coruptia pe care o repeta la nesfarsit de parca noi nu o stiam, dar parca nu vrea sa puna degetul pe rana. Sa zboare jumatate din managerii de spitale, sa vina cu criterii de performanta pentru promovare, evaluare, samd.

    La prima contra cu Emil Boc pe tema finantarii centrelor de vaccinare, am inceput sa il banuiesc pe VV ca e un un prost infatuat, asa, dupa grimasa si dupa cum a pus problema in direct, la TV.
    Cand a dat vina pe o subalterna ca nu a platit medicii din centrele de vaccinare, m-a convins de-a dreptul ca nu are ce cauta in politica.

    Celelalte, enumerate in articol sunt doar bombanele de pe coliva.

    Si pentru USR: daca vreti sa continuati reformele pentru romani, e simplu, inghititi-va scarba, si propuneti pe altcineva la Min. Sanatatii, care sa le continue, fiti perseverenti.
    BTW, bine ati venit in politica "mare".
 • +6 (14 voturi)    
  mda (Miercuri, 14 aprilie 2021, 13:51)

  SoulSearcher [utilizator]

  sa vina PZD-ul la guvernare, sa vina tanti aia de la maramu` cu spagutza

  sa vina veorica inapoi

  vrem LINISTE :DDDD
 • +1 (7 voturi)    
  3 si 6 (Miercuri, 14 aprilie 2021, 13:53)

  liviu_ [utilizator]

  ce-i drept i se pot imputa...
  la restul practi nu are nici o vina...
  mai mult altii sunt de vina pentru multe derapaje care NU AU PATIT NIMIC !!!
 • -1 (11 voturi)    
  Altii (Miercuri, 14 aprilie 2021, 13:54)

  TudoracheCopilulDeDiamant [utilizator]

  In afara de punctul 3, toate celelalte mi se par extrem de penibile ca sa remaniezi un ministru. Este clar ca totul este un joc in cadrul Sistemului, anumiti oameni care nu mai au contracte cu statul platesc polite. In rest, si dreapta si stanga tot de-ai Sistemului sunt !
 • +7 (17 voturi)    
  scandaluri inventate (Miercuri, 14 aprilie 2021, 13:56)

  sucaa [utilizator]

  dar presa s-a unit de aceasta data sa doboare un ministru. pare ca de la opunerea lui in sedinta de guvern sa nu se mai sponsorizeze presa. combinat cu intentia de a sparge monopolul la CNAS a iesit ce a iesit.
  Daca luam fiecare "scandal" din cele enumerate mai sus la bani marunti vedem ca in multe el nu avea nicio treaba iar in altele sunt doar stangacii.
  daca siincercarea de transarentizare cu publicarea testelor pe judet o consideram scandal atunci este clar intentia presei...
  jurnalistilor uitati-va pe online cati au sarit in ajutorul lui VV ca sa intelegeti ca agenda voastra este total diferita de perceptia publicului. vorbesc de cei care nu inghit orice scandal inventat de presa...
  • 0 (0 voturi)    
   ... (Joi, 15 aprilie 2021, 9:02)

   prio [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

   Pai a dat cu batul in minister si a starnit cuibul profitorilor de toate rasele .
   Eu as desfiinta Ministerele (cuib de profitori , mafioti transpartinici) si as apela le serviciile autoritatilor nationale.
 • +2 (16 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 14 aprilie 2021, 13:56)

  [anonim]

  • +4 (10 voturi)    
   da tu un exemplu (Miercuri, 14 aprilie 2021, 15:09)

   Mistrelutz [utilizator] i-a raspuns lui

   de o conferinta sau un comunicat blocat.
   • +1 (3 voturi)    
    de la punctul 1 ai primul exemplu (Miercuri, 14 aprilie 2021, 16:41)

    g01an [utilizator] i-a raspuns lui Mistrelutz

    a fost blocat sa obtina informatiile defalcate de care avea nevoie pentru a comunica publicului situatia reala si desi era evident ca erau discrepante evidente, tot lui i-au bagat bete in roate.
 • +2 (10 voturi)    
  Omul potrivit, (Miercuri, 14 aprilie 2021, 14:05)

  constan [utilizator]

  Poate ca Vlad Voiculescu este de buna credinta,dar orice om cu atributii de organizare vede ca d-sa nu stie si nu poate sa fie un bun ministru,n-are cunostinte,n-are autoritate,nici experieta si nu stie sa ierarhizeze problemele dupa importanta si eventualele consecinte ale acestora.USR are la indemana si varianta PSD-AUR.
 • -4 (8 voturi)    
  Prea multe "scandaluri" in doar 4 luni (Miercuri, 14 aprilie 2021, 14:06)

  animatron [utilizator]

  E o perioada foarte dificila pentru toate tarile din UE, nu doar pt Romania in mod special.

  Pandemia provocata de virusul chinez din Wuhan a lovit dur societatile europene, social si economic, inca nu se realizeaza amploarea destabilizarii produse in tot Occidentul.

  Dl premier liberal nu greseste deloc cand afirma ca este exact perioada cand "e nevoie de incredere in institutiile statului" si implicit in cei care le conduc.

  Dl Voiculescu nu a inspirat incredere, nu a dovedit capacitati deosebite de nici un fel, a fost mai degraba sursa de tensiuni cu colegii de coalitie, de gafe de comunicare, de autoritarisme si disfunctionalitati.

  Cu siguranta alianta USR-PLUS poate propune o alta persoana, competenta si "empatica" (e un post care cere asta), nu e un motiv serios pt a iesi de la guvernare.

  Abandonarea ministerului va lasa impresia ca USR fuge de raspunderea unui minister greu pe care l-a cerut.

  Iesirea de la guvernare va duce la o reconfigurare in favoarea PNL, PSD si AUR, cu un posibil "guvern de uniune nationala" (cum s-a facut recent in Italia, unde Lega lui Salvini e la guvernare).

  USR-PLUS are un electorat de nisa, un ministru ca Voiculescu nu numai ca nu largeste sfera de simpatie electorala, dar e chiar pagubitor pt imaginea USR in randul electorilor.

  Sigur, useristii pt raspunde cu injuriile si aroganta lor obisnuita, dar asta ii va trimite treptat la fundul clasamentului politic (in sondaje sunt deja depasiti de AUR), nimeni n-are chef de astfel de "parteneri" politici.
  • +5 (7 voturi)    
   nu mai victimizati (Miercuri, 14 aprilie 2021, 15:25)

   sucaa [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   de injurat injura si penalistii si inca cum. au invatat de pe vremea usl-ului.
   usr-ul are electoratul oamenilor care produc si nu mai vor sa fie ufrati. pnl are eleoratul instabil care pune botul la orice "scandal" inventat de presa.
   din pacate sunt multi ca voi, d-aia am avut 30 de ani de psd+pnl si tara este unde este.
   cand esti dat afara si spui ca nu mai intri inseamna ca fuge de raspundere? pe bune?
   daca vine un alt ministru usr si la fel o sa pateasca pentru ca aceasta este politica lor ce facem?
   asa cum spui, eu zic sa va uniti iar cu psd si chiar si cu aur pt ca acolo va este locul. macar sa stie lumea in ce ape va scaldati.
   ati luat voturi mintind ca nu sunteti cu psd dar faceti exact ce spune psd.
   Voiculescu a fost piatra voastra de incercare sa demonstrati ce ati promis in campanie. din pacate ati reusit sa aratati ce vreti cu adevarat. felicitari...
   uita-te pe pagina lui catu cat de bine a primit lumea vestea. poate incepi sa intelegi cat de rau ati comis-o :)
 • +7 (9 voturi)    
  . (Miercuri, 14 aprilie 2021, 14:18)

  Toate nickname-urile erau luate [utilizator]

  Scadaluri alimentate de onor presa.
 • +12 (16 voturi)    
  Scandalurile fabricate care... (Miercuri, 14 aprilie 2021, 14:26)

  provest_1 [utilizator]

  Asa ar suna titlul corect al acestui articol.

  In rest, ii doresc numai de bine lui Vlad. Daca s-au pus atatia cu tunurile pe el, inseamna ca viza mafia aia mare si adanc infipta in banul public.

  Sper ca USR sa nominalizeze unul la fel, "fara mama, fara tata", ca sa-i continue programul.

  Hai in ...UE, securistilor!
 • +6 (12 voturi)    
  aiurea (Miercuri, 14 aprilie 2021, 14:30)

  hdd [utilizator]

  astea sunt scuze.

  Motivele reale nu vor fi niciodată divulgate de actorii implicați, pt că de obicei sunt obscene în sensul financiar și politic al cuvântului.

  Jocuri intestine dure care nu sunt spuse pe față.
  Sunt f curios care sunt alea.
 • 0 (12 voturi)    
  Nimeeni nu are rabdare. (Miercuri, 14 aprilie 2021, 14:35)

  , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

  Daca esti bun, faci treaba!
  Daca nu, nu te invata nimeni. Imi pare rau de domnul ministru dar... asta este; prea multe balbe, prea multa nehotarare.
  Succes in continuare!
  • -5 (9 voturi)    
   Se spune ca (Miercuri, 14 aprilie 2021, 15:28)

   Ibit [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

   - Cine stie sa faca , face .
   - Cine nu stie sa faca , invata pe altii .
   - Cine nu stie nici sa faca si nici sa invete pe altii , acela conduce , dar conduce prost .
   VV intra in a treia categorie .
   Peste toate , nu avea nici scoala .
   Bine ca a plecat .
 • -4 (10 voturi)    
  Na-ți-o frântă că ți-am dres-o (Miercuri, 14 aprilie 2021, 14:41)

  clencix [utilizator]

  PNL nu știe să guverneze democratic. A dat cu toporul, să se spună că face ceva. USR+ s-a păcalit acceptând un minister greu, de care PNL a fugit, a accepta iar acest minister cu alt ministru USR+ înseamnă a accepta vina și a risca iar ca USR sa încaseze toate ponoarele guvernării Câtzu. Ruperea alianței este singura soluție normală pentru umilirea USR+, să vedem dacă PNL o să înghită gălușca sanitară. S-ar putea ca PNL să aibă noroc și pandemia să se rezolve (cred că asta prezumează ei, vaccinarea începe să-și arate binefacerile), PNL ia laurii și "demonstrează" că are fler politic. Dacă pandemia crește, PNL se va duce de râpă și ies urmașii Vioricăi victorioși, altă belea și mai mare. Tot așa ș-așa se joacă țara, la un barbut politic, nicio seriozitate, țara suportă de mult timp lipitorile și crede că ăsta e tratament științific.
 • -4 (12 voturi)    
  Demiterea lui VV (Miercuri, 14 aprilie 2021, 14:46)

  RoyPeters [utilizator]

  este un pas natural in procesul de optimizare a performantelor guvernarii aliantei PNL/USR+/UDMR. Aceste performante au fost grevate de modul personal al lui VV de a administra MS - competenta organizationala limitata, proasta comunicare intra/interministeriala cu ignorarea regulilor elementare, incompetenta comunicationala cu media, superficialitate profesionala si delegare manageriala excesiva catre secretari de stat incapabili, neadecvarea reactiilor la situatia dramatica generata de COVID 19. Evident mai sunt si alte deficiente, dar efectul negativ major ramane slabirea increderii publicului (mai ales votant pro) in capacitatea USR+ de a genera performanta pe termen mediu.
 • -1 (5 voturi)    
  pai sa il vad cum ii demite (Miercuri, 14 aprilie 2021, 14:57)

  Captain Obvious [utilizator]

  pe bode, pe campeanu, pe barna(ministru vanatorii pe bani multi, pardon al mediului)
 • -2 (6 voturi)    
  io vreasu sa ramina (Miercuri, 14 aprilie 2021, 15:00)

  costelo999 [utilizator]

  habarnistu asta de veve, nu e medic deci poate sa conduca sanatatea in pandemia asta cu gripa chinezeasca, a facut numai lucruri bune adica nimic, deci nu a gresit cu ceva, a avut o comunicare buna pe fb cine a citit-o , deci il sustin cu tarie la citi ministrii a avut sanatatea unu care este habarnist nu conteaza este ca si cind medicul ar fi sef la un service auto, pune stetoscopu pe capota si aude cum roata e dezumflata si bateria descarcata, il sustin pe veve si il vreau innapoi in functie
 • -2 (4 voturi)    
  l'ombelico del mondo (Miercuri, 14 aprilie 2021, 17:00)

  Arminius [utilizator]

  A dovedit mai mult decat in primul mandat.
  Ca e lipsit si de onoare.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by